ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Τάσος Τόκας: «Αιτία των προβλημάτων η πολιτική της ΕΕ» στην εκπαίδευση

Εικόνα του άρθρου Τάσος Τόκας: «Αιτία των προβλημάτων η πολιτική της ΕΕ» στην εκπαίδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2024, 15:58
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Τις περιοδείες του συνέχισε ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ Ιωαννίνων, στο Πνευματικό Κέντρο Βουνοπλαγιάς.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την πρόταση συγχώνευσης τμημάτων του Νηπιαγωγείου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τόκας τόνισε στην ομιλία του ότι «το ΚΚΕ παλεύει για ένα σχολείο που θα παρέχει στο νέο όλες της γνώσεις ώστε να κατανοήσει το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον» ενώ αντίθετα η ΕΕ «έχει ως στόχο την αναπαραγωγή ενός νέου εργατικού δυναμικού, ευέλικτου, χωρίς την ικανότητα να κατανοήσει τον κόσμο, ώστε από τη μία να είναι αποδοτικό στη σκληρότερες συνθήκες εργασίας και από την άλλη να μην αντιδρά στην καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «σύμφωνα με κείμενο του ευρωκοινοβουλίου που ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού βασίζεται «στη σύμπραξη με τον κόσμο τον επιχειρήσεων» και έχει ρόλο στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας».

Για το θέμα της εκδήλωσης, είπε ότι «αιτία του προβλήματος στη Βουνοπλαγιά με την επιδιωκόμενη κατάργηση του ενός τμήματος του Νηπιαγωγείου είναι η πολιτική της ΕΕ, που θυσιάζει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, αφού τις αντιμετωπίζει ως κόστος».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back