ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΤΑΠ Δήμου Ιωαννιτών: Αστυνομία και… προσαγωγές

Εικόνα του άρθρου ΤΑΠ Δήμου Ιωαννιτών: Αστυνομία και… προσαγωγές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2023, 17:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αστυνομία κάλεσε ένας πολίτης στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ιωαννιτών την περασμένη εβδομάδα, θεωρώντας ότι δεν εξυπηρετήθηκε σκόπιμα. Η αστυνομία προσήγαγε 4 εργαζόμενους..

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, με αφορμή το περιστατικό, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι-ες του τμήματος «δεν βεβαιώνουν κατά το δοκούν αλλά ακολουθώντας την εκάστοτε νομοθεσία, που επιβάλλει την προσκόμιση συγκεκριμένων δικαιολογητικών».

Αναφέρει επίσης ότι η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και ως εκ τούτου παρατηρούνται καθυστερήσεις στις εκδόσεις βεβαιώσεων. Ο σύλλογος έχει καταγγείλει επανειλημμένα την υποστελέχωση, καθώς και τις υποδομές στην υπηρεσία.

«Προφανώς και μας προκαλεί εντύπωση η άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας που προσήγαγες τους συναδέλφους μας, αντί να εξετάσει αν όφειλε να τους προστατεύσει από την άδικη φραστική επίθεση που δέχτηκαν, την ώρα που πριν λίγες μέρες, σε δημοτικό σχολείο της πόλης ακυρώθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Δ’ τάξης επειδή ο έλεγχος της τροχαίας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση (στις 10 πμ) έκρινε εκείνη την ώρα το λεωφορείο ως ακατάλληλο».

Για το περιστατικό και γενικά για τους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, έχει εκδώσει ανακοίνωση η αστυνομία.

Ο σύλλογος συμπληρώνει ότι η δημοτική αρχή δεν βρήκε «ούτε μισό δελτίο Τύπου» για να σχολιάσει το συμβάν.

«Αν ήθελε κάποιος να καταγγείλει αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να ξεκινήσει απ’ τη δημοτική αρχή που αντί να στελεχώσει τις οικονομικές υπηρεσίες στελεχώνει ελέγχου και καταστολής των υπηρεσιών, που βρίσκει χρήματα για πρόσληψη τεχνικών συμβούλων και δεν βρίσκει χρήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να αφήσει τους κακοπληρωμένους δημοτικούς υπαλλήλους να συνεχίζουν να αγωνίζονται στο πλάι του λαού», καταλήγει, δίνοντας ραντεβού για τη συγκέντρωση της Πέμπτης, 11 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back