ΗΠΕΙΡΟΣ

«Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα»: ένα βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Εικόνα του άρθρου «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα»: ένα βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2023, 19:16
ΗΠΕΙΡΟΣ

Για την ταινία μικρού μήκους «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» βραβεύτηκαν οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Άρτας, Γιώργος Νασιούλας, Μαρία Παπαδοπούλου και Ανδριανή Χουλιάρα.

Οι τρεις τους συμμετείχαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» σχολικού έτους 2022-2023. Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες που βραβεύτηκαν και η επιβλέπουσα εκπαιδευτικός θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

Η ταινία «Ταξίδι στη μεγάλη νύχτα» αφηγείται το μαρτυρικό ταξίδι 352 Εβραίων από την Άρτα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς- Μπιρκενάου μέσα από τη ματιά του Ισαάκ Μιζάν, ενός από τους επιζήσαντες. Πηγή έμπνευσης της ταινίας αποτέλεσε το μυθιστόρημα «Ισαάκ Μιζάν Αριθμός Βραχίονα 182641» του κ. Βλαχοπάνου, τον οποίο το Σχολείο ευχαριστεί για τη δωρεά αντιτύπων του βιβλίου στο σχολείο. Οι μαθητές/τριες παρουσιάζουν δραματοποιημένα αποσπάσματα του κειμένου, τα οποία αποτυπώνουν τον ψυχικό κόσμο του ήρωα στο εφιαλτικό τοπίο του ναζιστικού στρατοπέδου.

«Γιώργο, Μαρία, Ανδριανή, σας συγχαίρουμε για το σεβασμό και την ευαισθησία που επιδείξατε προσεγγίζοντας το δύσκολο θέμα του Ολοκαυτώματος, για την άψογη συνεργασία, την υπευθυνότητα, την έμπνευση και τη δημιουργικότητά σας. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε να εκφράζετε δημιουργικά τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τα συναισθήματα και τα όνειρά σας και να αγωνίζεστε για ‘τον κόσμο της φιλίας, της ειρήνης και της ανθρωπιάς’» αναφέρει το Μουσικό Σχολείο Άρτας σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός, φιλόλογος Άννα Πρέντζα.

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back