ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τα οχυρά πέφτουν όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία»

Εικόνα του άρθρου «Τα οχυρά πέφτουν όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2021, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μήνυμα ομοψυχίας έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης, από τους Οθωμανούς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής της στα Γιάννενα, παρέστη στη δοξολογία στη Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μπιζανομάχων, όπου δήλωσε: «Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν, ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους, μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει, ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοι τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν».

Η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε, στη συνέχεια, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη αλλά και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Με τον κ. Ελισάφ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συζήτησαν θέματα για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής. Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και Μαρία Κεφάλα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Σε ανακοίνωσή της, η κα Τζούφη σημειώνει ότι το Μπιζάνι και τα Γιάννενα έγιναν σύμβολα του αγώνα για την απελευθέρωση. «Σύμβολα που σήμερα μας υπενθυμίζουν το διαχρονικό μας χρέος για ελευθερία και δικαιοσύνη στην πατρίδα μας και στο λαό μας… Σε εποχές υγειονομικής, οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής κρίσης, όπως η σημερινή, η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων απαιτεί αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και αναζήτηση διπλωματικών και ειρηνικών λύσεων, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών της περιοχής μας» αναφέρει η βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back