ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα και οι «100 Έξυπνες Πόλεις»

Εικόνα του άρθρου Τα Γιάννενα και οι «100 Έξυπνες Πόλεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2021, 14:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O Δήμος συμμετείχε στο 3ο City Lab, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία «Πρόκληση των 100 Έξυπνων Πόλεων» («100 Intelligent Cities Challenge»).

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, την ενίσχυση της συνεργασίας με το τοπικό οικοσύστημα, τη συμμετοχικότητα των πολιτών στα ζητήματα της πόλης και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο των στελεχών του Δήμου όσο και των πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημαρχείου, ο Δήμος Ιωαννιτών πέτυχε να είναι η πρώτη ελληνική πόλη και μια από τις πρώτες πόλεις του δικτύου που εντάχθηκε στην πλατφόρμα Tech4GoodMarketPlace, πριν την έναρξη του 3ου City Lab.

Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι πόλεις έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν λύσεις και καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, είτε αυτές υλοποιήθηκαν τοπικά είτε υιοθετήθηκαν από άλλες περιοχές και εφαρμόστηκαν επιτυχημένα στις συγκεκριμένες πόλεις.

Ποιες καλές πρακτικές προβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών;

H αναζήτηση στην πλατφόρμα Tech4GoodMarketPlace «βγάζει»: Το myKEPLive, μια πλατφόρμα ψηφιακής εξυπηρέτησης από ΚΕΠ η οποία εφαρμόστηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υιοθετήθηκε και από τον Δήμο Ιωαννιτών, την πλατφόρμα διαβούλευσης, η οποία είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια (και που τελευταία δεν έχει αξιοποιηθεί), και την πλατφόρμα e-services για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

«Με την ένταξη της πόλης των Ιωαννίνων στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες και επαγγελματίες της πόλης, που έχουν αναπτύξει λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στο περιβάλλον της πόλης, να τις δημοσιοποιήσουν και να τις προβάλλουν όχι μόνο στις 100 συμμετέχουσες πόλεις της πρωτοβουλίας, αλλά και ευρύτερα» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Πρόσβαση στην πλατφόρμα δίνεται μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://marketplace.intelligentcitieschallenge.eu/en.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου City Lab, οργανώθηκε και η 2η Διάσκεψη των Δημάρχων των 100 έξυπνων πόλεων της πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back