Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αποκαλυπτήρια του νέου Skoda Kamiq

Εικόνα του άρθρου Τα αποκαλυπτήρια του νέου Skoda Kamiq
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2019, 17:08
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Skoda αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Kamiq, το οποίο συνδυάζει τα προτερήματα ενός SUV, όπως μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και πιο ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, με την ευελιξία ενός μοντέλου που χαρακτηρίζει ένα μοντέλο compact διαστάσεων.

Το design του μοντέλου είναι ξεχωριστό, με λεπτομέρειες που τονίζουν έναν περιπετειώδη, off-road χαρακτήρα. Έχει φαρδιά γρίλια εμπρός, με έντονες ακμές και ένα δυναμικό spoiler, ενώ είναι το πρώτο μοντέλο με δυναμικούς δείκτες πορείας εμπρός και πίσω και διαιρούμενους προβολείς LED, με φώτα ημέρας που στη full-LED έκδοση μοιάζουν με τέσσερα πολύτιμα πετράδια.

Χτισμένο στην πλατφόρμα MQB του Group, το νέο compact SUV έχει μήκος μόλις 4,241 μ., πλάτος 1,793 μ. και ύψος 1,531 μ. Το μακρύ μεταξόνιο των 2,651 μ. εγγυάται άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 400 λίτρα αυξάνεται στα 1.395 λίτρα όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα.

Το Skoda Kamiq διαθέτει τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που συνδυάζεται με υπερτροφοδότηση, ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση με Start/Stop, την ίδια στιγμή που πληρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP. 

Η γκάμα της βενζίνης ξεκινά από τον τρικύλινδρο χιλιάρη κινητήρα με το 5-ταχυτο μηχανικό κιβώτιο και τους 95 ίππους και φτάνει στους τέσσερις κυλίνδρους του κινητήρα 1,5 λίτρου με τους 150 ίππους και το 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Διαθέσιμη και έκδοση πετρελαιοκινητήρα, 1,6 λίτρου με 6-τάχυτο μηχανικό ή 7-τάχυτο αυτόματο DSG κιβώτιο και 250 Nm ροπής.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Kamiq θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 17 Μαρτίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
skoda / kamiq /
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back