ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Τρεις μέρες και κάμποσo facebook μετά

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Τρεις μέρες και κάμποσo facebook μετά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2022, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Oι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν τελειώσει, με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή.

Εκ των πραγμάτων, το πολυήμερο αυτό «κενό» έχει αφήσει πολλά περιθώρια για διάφορες φημολογίες και διαρροές για τους 10 Ηπειρώτες που εκλέγονται στην Κεντρική Επιτροπή.

Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να δώσει ακόμα και τη σταυροδοσία αυτές τις ημέρες, το facebook «πλημμύρισε» με διάφορες αναρτήσεις. Από τους πρώτους που έκαναν ανάρτηση, ήταν ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, το πρωί της Δευτέρας μάλιστα. «Με τα μέχρι τώρα στοιχεία είμαι μπροστά στις προτιμήσεις των συντρόφων/συντροφισσών του νομού Ιωαννίνων κι αυτό αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα» ανέφερε. 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης έγραψε χτες ότι βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα στο σύνολο των υποψηφίων στην Ήπειρο. «Παρά το γεγονός ότι εκλέγονται 10 νέα μέλη από την Ήπειρο, δεν θα συμμετέχω στην Κεντρική Επιτροπή, λόγω του αριθμητικού ορίου που υπάρχει, και καλώς υπάρχει, για τους εν ενεργεία βουλευτές» ανέφερε. 

Aνάρτηση στο fb και από τον Χρήστο Γρίβα: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα προϋπάρχοντα μέλη του κόμματος στην Ήπειρο, για την επιλογή τους να με εκλέξουν στην Κεντρική Επιτροπή, στην πρώτη πεντάδα από αυτούς που εκλέγονται».

Mέχρι επίσης χτες δεν ήταν σαφές αν τη 10άδα τη συμπληρώνει ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς ή ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας. Ο κ. Ζάψας, πριν από λίγο, προχώρησε σε ανάρτηση, «επισημοποιώντας» το αποτέλεσμα: «H δική μου εκλογή αποτελεί και ψήφο εμπιστοσύνης στην αυτοδιοίκηση. Οι 225 σύντροφοι-σσες, από τους τέσσερις νομούς (ΠΕ), που με τίμησαν με την ψήφο τους επαναβεβαίωσαν την Κυριακή και την στήριξη τους στην περιφερειακή παράταξη ‘Κοινό των Ηπειρωτών’, στα στελέχη και στους ανθρώπους της, την οποία συγκροτήσαμε το 2019 και έχω την τιμή να υπηρετώ ως επικεφαλής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου».

Βάσει λοιπόν ενός συνδυασμού ανεπίσημων αποτελεσμάτων, πληροφοριών και αναρτήσεων στο facebook, εκλέγονται οι εξής: Όλγα Γεροβασίλη, Μερόπη Τζούφη, Λίλα Σουλελέ, Αγλαΐα Νάτσικα και Αθηνά Ιωάννου. Σύμφωνα με τις ποσοστώσεις που αποφασίστηκαν από το κόμμα, από τους 10 εκλεγέντες, οι 5 είναι γυναίκες και οι 5 άντρες.

Από τους άντρες εκλέγονται ο Βασίλης Τσίρκας, ο Γιάννης Στέφος και ο Γιώργος Ζάψας. Υπάρχουν κι άλλες δύο θέσεις οι οποίες «χρεώνονται» στην Προοδευτική Συμμαχία, με ποσόστωση 20%. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στις κάλπες της Ηπείρου, θεωρώντας σίγουρο ότι τα πρόσωπα αυτά είναι ο Χρήστος Γρίβας και ο Θανάσης Οικονόμου.

Όλα αυτά σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back