ΒΟΥΛΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Αποχωρεί από τις ψηφοφορίες, ζητάει εκλογές

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Αποχωρεί από τις ψηφοφορίες, ζητάει εκλογές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2023, 15:50
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ανακοίνωσε ο πρόεδρός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας άμεσα προκήρυξη εκλογών: 

«Αποσυρόμαστε από τις ψηφοφοριες στη βουλη, να προκηρυχθούν αμεσα εκλογές» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα νομιμοποιήσουμε την εκτροπή» και ότι «ο λαός και όχι 156 βουλευτες να αποφασίσει: με τη δημοκρατια ή με την εκτροπή».

Ειδικότερα,  ασκώντας έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε στις  δηλώσεις του ότι «τα αδιάψευστα πλέον στοιχεία για τις παρακολουθήσεις  από την ΕΥΠ με ευθύνη του πρωθυπουργού, παρακολουθήσεις που αφορούσαν τη  στρατιωτική ηγεσία, υπουργούς, αρχηγό κόμματος, ευρωβουλευτές και  δημοσιογράφους», καθώς και η εξέλιξη της συζήτησης στη Βουλή,  «δημιουργούν νέα δεδομένα που κανείς πια δε δικαιούται να αγνοεί».  Υποστήριξε ότι η συζήτηση και η κατάληξη της πρότασης δυσπιστίας που  κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς την κυβέρνηση, «πέραν της ενοχής του  πρωθυπουργού αποκάλυψε ότι η διάβρωση των θεσμών της δημοκρατίας, αλλά  και η παράλληλη και επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, έχουν  δυστυχώς προχωρήσει πολύ βαθιά».

Μίλησε για «κακοποίηση του κράτους δικαίου» που «έρχεται να επιβάλει  και να καλύψει μια τεράστια αναδιανομή πλούτου υπέρ λίγων και ισχυρών  και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας ότι «η  αισχροκέρδεια, που κοστίζει δραματικά στα νοικοκυριά, νομιμοποιείται και  προστατεύεται με τον πιο απροσχημάτιστο και προκλητικό τρόπο». Ανέφερε  ότι «οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι, τα ουρανοκατέβατα  κέρδη γίνονται  κανονικότητα, ενώ η κοινωνική πλειοψηφία, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι,  ωθούνται στο περιθώριο της ανασφάλειας, της φτώχειας και της αγωνίας  για το αύριο». Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η διαφθορά  χαρακτηρίζει κάθε πράξη της, «όπως δείχνουν τα συνεχή σκάνδαλα  διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, το όργιο των απευθείας αναθέσεων, και  οι τελευταίες θλιβερές αποκαλύψεις για διαπλοκή τομέων του κράτους  ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα».

Ανέφερε ότι «ποτέ άλλοτε μια κυβερνητική πλειοψηφία δεν ήταν τόσο  εκτεταμένα συνδεδεμένη με τόσο σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς. Ονόματα  κυβερνητικών στελεχών, Πάτσης, Στάσης, Χειμάρας, Μαραβέγιας, Νικολάου,  Πέτσας, είναι σήμερα συνώνυμα με μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα».

(πηγή: ΑΠΕ)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back