ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «κόκκινες γραμμές», το κλειστό ξιφασκίας και η λίμνη

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: Οι «κόκκινες γραμμές», το κλειστό ξιφασκίας και η λίμνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2022, 15:34
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα της χωροθέτησης του κλειστού ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά εκ μέρους του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη δεν είναι απλώς μια αθλητική υπόθεση. Η χωροθέτηση του κλειστού ξιφασκίας δίπλα στη λίμνη, σε συνδυασμό με τη χτεσινή παρέμβαση της βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρίας Κεφάλα για αλλαγή της οριοθέτησης της Παμβώτιδας και συνάμα με την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη, δείχνει ότι η υπόθεση είναι βαθιά πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, σε σημερινή του ανακοίνωση με τίτλο «Έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές», θίγει αυτές τις παραμέτρους και βάζει απέναντι τον κ. Καχριμάνη, την κα Κεφάλα, τον επίσης βουλευτή Ιωαννίνων και υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά αλλά και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος απλώς σιωπά.

Στην ανακοίνωσή του, λοιπόν, αναφέρεται στα της αλλαγής της οριοθέτησης της λίμνης που έθεσε η κα Κεφάλα με πρόσχημα το έργο του παραλίμνιου ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου και επικαλούμενη το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. «Φυσικά (σ.σ. η κα Κεφάλα) δεν ρώτησε κανέναν αρμόδιο φορέα να γνωμοδοτήσει γι’ αυτό» τονίζεται. Παράλληλα ρωτά τον κ. Αμυρά αν συμφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία της κα Κεφάλα, σημειώνοντας ότι το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη ήταν ολοκληρωμένο από το 2019 και παραμένει στα συρτάρια και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης καταργείται.

Και η βασική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Αμυρά είναι: Τι άποψη έχει για τις ‘καταπατημένες λίμνες’;

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας θέση επί του θέματος των ημερών, της χωροθέτησης του κλειστού ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά, κατηγορεί τον κ. Καχριμάνη ότι κάνει ανακοινώσεις χωρίς καμία μελέτη και γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και χωρίς καμία συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Αδιαφορώντας τόσο για το χαρακτηρισμό του αγροκτήματος ως ‘πάρκο’, όσο και για το ότι υπάρχουν εκτάσεις στο λεκανοπέδιο χοροθετημένες  για αθλητικές εγκαταστάσεις.  Δύο πολύτιμα χρόνια χάθηκαν και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Από τον αθλητικό σχεδιασμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθήκαμε στην ανυπαρξία σχεδιασμού και στη χαρακτηριστική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης των Ιωαννίνων, από την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο πλάνο των ευθυνών και τον Δήμο Ιωαννιτών.

Όπως επισημαίνει, τα ερωτήματα είναι πολλά τόσο για τις δηλώσεις όσο και για τις αποφάσεις του περιφερειάρχη αλλά και για το ποιοι αποφασίζουν για τη λίμνη Παμβώτιδα και τις αθλητικές υποδομές της πόλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημόσιες και ξεκάθαρες απαντήσεις όπως ζητά και από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ να τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back