ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Δύσκολα εφαρμόζεται ο αθλητικός νόμος

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Δύσκολα εφαρμόζεται ο αθλητικός νόμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2021, 16:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τη διοίκηση της ΕΠΣΗΠ συναντήθηκαν, ο συντονιστής της νομαρχιακής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σάββας Δημητριάδης, ο αναπληρωτής Πέτρος Παλάσχας και ο υπεύθυνος της θεματικής αθλητισμού και μέλος της Ν.Ε Σπύρος Ντάνης.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Κώστα Βρακά και μέλη της διοίκησης, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν για τις δυσκολίες και την έλλειψη οικονομικής βοήθειας προς την ΕΠΣΗΠ, αλλά και στην έλλειψη γηπέδων.

Και οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφέρθηκαν στη «μεγάλη δυσκολία εφαρμογής του αθλητικού νόμου παρόλη την παράταση που δόθηκε σχετικά με τις προθεσμίες εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ των ερασιτεχνικών σωματείων και της άδειας χρήσης των γηπέδων».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το πρόβλημα έγκειται στις «υπερβολικές απαιτήσεις που θέτει  ο νόμος, την έλλειψη παροχής τεχνογνωσίας για την εφαρμογή του, στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, στην έλλειψη  των  αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και στο διαχρονικό πρόβλημα της αδειοδότησής  τους το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για το μητρώο αλλά και για την έδρα κάθε σωματείου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ελάχιστα σωματεία έχουν εναρμονιστεί με το νέο νομοσχέδιο και ελάχιστα γήπεδα έχουν άδεια».

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι χρειάζεται επιτακτικά η στήριξη πολιτείας και τοπικών φορέων, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που είχαν προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Τόνισαν ακόμα ότι είναι «μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς και τους αθλητές από την διεξαγωγή των rapid test» και ζήτησαν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των αθλητών «με αποκλειστική ευθύνη  της πολιτείας, η οποία πρέπει να παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα των απαραίτητων  διαγνωστικών ελέγχων».

Τέλος και οι δύο πλευρές τόνισαν «τα σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τη νεολαία μας από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό  επισημαίνοντας ότι απαιτείται από την πλευρά της πολιτείας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ουσιαστική στήριξη των σωματείων τα οποία στην παρούσα κατάσταση  επιβιώνουν χάρη στις θυσίες και το φιλότιμο των αθλητών και των ανθρώπων που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back