ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει τις απειλές ο Ταγίπ Ερντογάν

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζει τις απειλές ο Ταγίπ Ερντογάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2022, 22:53
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ότι «κατέχει» νησιά του Αιγαίου που έχουν καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη «να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» όταν έρθει ο καιρός.

«Η κατοχή από εσάς των νησιών δεν μας δεσμεύει. Όταν έρθει ο καιρός, [όταν έρθει] η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία στην επαρχία Σαμψούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης σήμερα την Ελλάδα να «μην ξεχνά τη Σμύρνη», αναφερόμενος στο 1922. 


Η απάντηση του ΥΠΕΞ

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

«Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Anadolu


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back