Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνδέοντας το μέλλον με μια εταιρία

Εικόνα του άρθρου Συνδέοντας το μέλλον με μια εταιρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2022, 18:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου και «προσωπικά ο περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης» όπως διευκρινίζεται ρητά στη σχετική ανακοίνωση, «αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν και δημόσια την εταιρία P&I Hellas και τον CEO αυτής (sic) κ. Βασίλη Τριάδη για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με την ευκαιρία της πενταετούς λειτουργίας της στα Ιωάννινα και εύχεται η επόμενη πενταετία να είναι εξίσου επιτυχημένη».

Με αυτή την ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά ο κ. Καχριμάνης επιβεβαιώνουν ότι συνδέουν άρρηκτα το «ψηφιακό μέλλον» της τοπικής αγοράς με τη συγκεκριμένη εταιρία. Τα συγχαρητήρια μπορεί να είναι θεμιτά, ειδικά για έναν πολιτικό όπως τον κ. Καχριμάνη που δεν φείδεται λόγων (συχνά με κόστος, όχι εκλογικό πάντως), αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου διακινδυνεύει και οποιαδήποτε «καμπή» της αγοράς, μελλοντικά, γιατί η P&I είναι εταιρία και όχι κάποιος φορέας που κινείται στη σφαίρα του δημοσίου, πρωταρχικά, συμφέροντος.

Με την ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, υποστηρίζει αναφανδόν τους όρους που έθεσε ο κ. Τριάδης στην ομιλία του (στα γερμανικά), στην πρόσφατη «εσωτερική εκδήλωση» της εταιρίας: Απευθείας σύνδεση με τη Φρανκφούρτη (και όχι γενικά με «πόλεις του εξωτερικού» που αναφέρει η Περιφέρεια), δίκτυο οπτικών ινών και κτιριακή υποδομή.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο, αυτό, όπως το έχουν διαχειριστεί μέχρι στιγμής το ελληνικό κράτος και η αυτοδιοίκηση, είναι μια υπόθεση βασικά των ιδιωτών παρόχων. Τα Γιάννενα είναι μίλια πίσω, οι υπηρεσίες είναι μέτριες και ο κ. Καχριμάνης θα πρέπει να απευθυνθεί στις εταιρίες.

Σε ό,τι αφορά τα κτίρια, η Περιφέρεια αναφέρει ότι το αίτημα θα εκπληρωθεί με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας «το οποίο θα φιλοξενήσει όχι μόνο την P&I, αλλά και τις πέντε που ήδη δραστηριοποιούνται   στα Ιωάννινα, αλλά και όσες δημιουργηθούν στη συνέχεια». Εν ολίγοις, ο κ. Καχριμάνης εκφράζει μια βεβαιότητα που θα πρέπει να «ταυτιστεί» με τα συμφέροντα των εταιριών, για να επιβεβαιωθεί. Σημειώνεται ότι οι τρεις εκ των πέντε εταιριών ανήκουν στο ίδιο fund, πράγμα που διευκολύνει, σε ένα βαθμό, τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Περιφέρειας. 

Εν τέλει, η Περιφέρεια Ηπείρου στην κατάληξη της ανακοίνωσης δίνει νέες διαστάσεις στο όραμά της για «silicon valley». Λέει δηλαδή ότι «σε ένα ενιαίο χώρο, (Πανεπιστήμιο-Τεχνολογικό Πάρκο-Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας) το όραμα  για μια ‘Ελληνική silicon Valley’ θα βρει ισχυρά θεμέλια και προϋποθέσεις για να γίνει πραγματικότητα προς όφελος των νέων αποφοίτων των πανεπιστημιακών μας σχολών, αλλά και με τις συνθήκες υψηλού επιστημονικού επιπέδου εργασίας. να προσελκύσει και άλλους που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό».

Βέβαια, οι τρεις χώροι που αναφέρει η Περιφέρεια είναι πολύ διαφορετικοί και υπηρετούν επίσης διαφορετικούς στόχους, από ένα Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, όπως φαίνεται…


(photo credit: ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης στη σημερινή, 6/9 τηλεδιάσκεψη για το πάρκο-από ένα από τα προφίλ του στο facebook)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back