ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συν 1 εκατ. ευρώ για το αποχετευτικό έργο

Εικόνα του άρθρου Συν 1 εκατ. ευρώ για το αποχετευτικό έργο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2021, 22:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 1 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για το αποχετευτικό δίκτυο περιμετρικά της πόλης (Καρδαμίτσια, Νέα Ζωή, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Δροσιά, Πεντέλη, Τσιφλικόπουλο κλπ.) κάνει γνωστή με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΙ.

Προφανώς, η ΔΕΥΑΙ εννοεί πρόσθετη χρηματοδότηση για το έργο με τον επίσημο τίτλο
Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων» το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη». Για το έργο αυτό υπογράφηκε σύμβαση το καλοκαίρι του 2019, με το κόστος να ανέρχεται σε 7,3 εκατ. ευρώ.

«Με τη νέα χρηματοδότηση καθίσταται δυνατή η ικανοποίηση αιτημάτων δεκάδων συμπολιτών μας για τροποποίηση της μελέτης και επέκταση της περιοχής παρέμβασης, ώστε να συνδεθούν περισσότερες οικίες, με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ, χωρίς να διευκρινίζεται αν η δημοτική επιχείρηση είναι καθ’ όλα έτοιμα για να αξιοποιήσει άμεσα την πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η ΔΕΥΑΙ επισημαίνει ακόμα ότι το υφιστάμενο έργο προχωρά «με ταχείς ρυθμούς (ήδη έχουν κατασκευαστεί δίκτυα μήκους 60 χιλιομέτρων) και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022».

Υπενθυμίζει δε ότι οι ιδιωτικές συνδέσεις θεωρούνται πλέον «επιλέξιμες δαπάνες» και ως εκ τούτου, οι πολίτες δεν θα κληθούν να καταβάλουν τα τέλη σύνδεσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back