Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων: «Γιατί αποκλειόμαστε από τις βεβαιώσεις πολυτεκνίας;»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2023, 14:59

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Ιωαννίνων διαμαρτύρεται γιατί δεν περιλαμβάνεται στη λίστα χρηστών της εφαρμογής παροχής πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, μέσω της gov.gr- ΕΨΠ.

Θεωρεί ότι «η ευθύνη για τη μη αναγραφή του συλλόγου μας στη λίστα χρηστών ανήκει αποκλειστικά στην Α.Σ.Π.Ε.» και ζητάει άμεσες παρεμβάσεις από τους παραλήπτες της διαμαρτυρίας, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός.

O σύλλογος αναφέρει ότι η προ δεκαετίας σχεδόν (2014) διαγραφή του από τη δύναμη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.), κρίθηκε άκυρη από τον Άρειο Πάγο (πάντα σύμφωνα με τον σύλλογο), το ίδιο και η δεύτερη διαγραφή του 2017.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, στις 4 Οκτωβρίου επιδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που κρίνει άκυρη και τη δεύτερη διαγραφή.

Σημειώνει επίσης ότι «στην Α.Σ.Π.Ε., έχουν εκχωρηθεί από την πολιτεία (κάκιστα κατά την άποψή μας με την οποία συμφωνεί και ο συνήγορος του πολίτη) δύο αρμοδιότητες: Η απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας στον Έλληνα πολίτη που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και η χορήγηση του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back