ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων: Ζητά συνάντηση με τον δήμαρχο

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων: Ζητά συνάντηση με τον δήμαρχο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2024, 15:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για πολλά προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας κάνει λόγο για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή του.

Τα προβλήματα εντείνονται μετά τη λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων.

Ο Σύλλογος ξεκινά την ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, επειδή, όπως αναφέρεται, δεν έχει ορίσει ακόμη νέα συνάντηση βάσει δέσμευσής του.

Γι αυτό και ζητά από τον δήμαρχο να γίνει συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου στον χώρο του Δημαρχείου ή «σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία επιθυμείτε με βάση και το πρόγραμμα σας και αναμένουμε τον ακριβή ορισμό της ώρας συνάντησης από εσάς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορισμένα από τα προβλήματα έχουν εξής:

-Υπάρχουν μέρες μέσα στην εβδομάδα που σχεδόν για όλο το λεκανοπέδιο δουλεύουν μόλις 20 οδοκαθαριστές. Ο Σύλλογος επισημαίνει δε ότι η έναρξη του ωραρίου λειτουργίας της υπηρεσίας στις 7 το πρωί, αντί στις 6, δημιουργεί προβλήματα –«οι εργάτες καθαρίζουν την πόλη με τον ήλιο να τους χτυπάει στα μάτια όταν σηκώνουν το κεφάλι απ τη δουλειά».

-«Απαράδεκτη και παράνομη κρίνεται η προφορική εντολή να μην δοθούν άδειες στους εργαζόμενους του οδοκαθαρισμού τις μέρες του Πάσχα» σημειώνει επίσης ο Σύλλογος, θυμίζοντας την καθυστέρηση στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για πρόσληψη με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας.

-Στο τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων, επισημαίνει ότι οι συμβάσεις των 9 οδηγών και των 28 εργατών καθαριότητας έληξαν. «Οι εργάτες στην αποκομιδή δεν μπορούν να πάρουν τα ρεπό για την 6ήμερη ή σε κάποιες περιπτώσεις 7ημερη εργασία τους και είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και πάλι τα εργατικά ατυχήματα» τονίζει. Σε αυτό το σημείο προσθέτει ότι για το 2024 δεν θα γίνει καμία μόνιμη πρόσληψη εργάτη καθαριότητας, παρά μόνο 16 προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις

-Στο εργοτάξιο «η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη εξαιτίας των τόνων από παλιοσίδερα που αποθηκεύονται στο χώρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back