Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σχολικές καθαρίστριες και σελφ τεστ: Η… «κολοκυθιά» του υπουργείου

Εικόνα του άρθρου Σχολικές καθαρίστριες και σελφ τεστ: Η… «κολοκυθιά» του υπουργείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2022, 16:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας γιατί, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, τις 19-01-22 σταμάτησε τη διάθεση self test για τις εργαζόμενες.

«Ενώ αρχικά η εγκύκλιος (μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων) που στάλθηκε προς τις σχολικές μονάδες δεν αναφέρονταν πουθενά ‘να προμηθεύονται και οι καθαρίστριες των σχολείων’, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τα πήραμε από το φαρμακείο» αναφέρουν οι καθαρίστριες.

Από την  Τετάρτη 19/1 όμως, η διάθεση σταμάτησε.

Απευθύνθηκαν στον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών και στις αρμόδιες υπηρεσίες (προσωπικού, παιδείας κ.λπ), ο Δήμος επικοινώνησε με το υπουργείο και η απάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα είναι ότι «η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας είναι ‘να κόψει το self test σε καθαρίστριες επειδή δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Καθαρίζουν και απολυμαίνουν αφού φεύγουν οι μαθητές από τα σχολεία’».

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι στον Δήμο Ζίτσας απάντησαν ότι «δεν δικαιούνται γιατί είναι εμβολιασμένες. Ενώ ανακαλύψαμε ότι πολλές συναδέλφισσες πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ γιατί δεν τους δέχονταν αλλιώς να μπουν στο σχολείο για δουλειά».

Την περασμένη Παρασκευή 21/1 έγινε αίτημα στις διευθύνσεις σχολείων να πιέσουν για τα τεστ.

«Λίγες ώρες αργότερα στάλθηκε προς όλες τις σχολικές μονάδες ένα email από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιωαννίνων μέσω του υπουργείου ‘οι Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένοι/νες των σχολικών μονάδων μπορούν να διαθέσουν self test και στις καθαρίστριες’ για το πότε και πώς είναι ακόμη ανοιχτό μέχρι σήμερα το πρωί. Το παραπάνω e-mail δεν πήγε σε κανέναν άλλο νομό της περιοχής», σημειώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back