Tην ολοκλήρωση του project «Εικαστικές Εγκαταστάσεις στον Δημόσιο Χώρο» που χρηματοδοτεί η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ανακοινώνει η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου, θα γίνουν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 17:00, στο Φετιχιέ Τζαμί, στο Ιτς Καλέ. Θα ακολουθήσει περιήγηση στις εικαστικές εγκαταστάσεις.
Οι εικαστικές εγκαταστάσεις που θα παρουσιαστούν, είναι: «Γείτονες» του Μανούσου Μανουσάκη, στην κεντρική πύλη του Κάστρου, «Floor #1» της ομάδας ce_lab, στο Φετιχιέ Τζαμί, «Είμαστε Μετεωρίτες» της Ιωάννας Πλέσσα, κοντά στη νότια στοά επί της παραλίμνιας οδού, και «Ο Μύθος της Μέδουσας ως αναπαραστατική πηγή ενστίκτων και δυνάμεων του ασυνειδήτου» του Ιωάννη Πολυχρονόπουλου, στη νότια στοά.
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, λοιπόν, χορήγησε τέσσερις υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και σε αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Τέχνη και Δημόσιος Χώρος», κατόπιν ανοιχτής προκήρυξης για την υποβολή προτάσεων, με στόχο τη δημιουργία ψηφιακών εικαστικών εγκαταστάσεων στον δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Η επιλογή των έργων έγινε από επιτροπή αποτελούμενη από τρεις διδάσκοντες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, έναν εκπρόσωπο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και έναν εκπρόσωπο του Δήμου Ιωαννιτών.
Στόχος του project, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σχολής Καλών Τεχνών, είναι η ένταξη των εικαστικών τεχνών στον δημόσιο χώρο, ως μορφή δημόσιου λόγου και η εξέταση του ρόλου του ψηφιακού στη ζωή μας. «Οι συνεργάτες της Στέγης και το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών, υποστήριξαν πολλαπλώς και από κοινού την τεχνική υλοποίηση και την παρουσίαση των προκριθέντων έργων, με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας του τόπου και την οργανική ένταξη της τέχνης για το ψηφιακό στον δημόσιο χώρο των Ιωαννίνων» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η Σχολή Καλών Τεχνών ευχαριστεί, στην ανακοίνωσή της, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και ειδικότερα τον Πρόδρομο Τσιαβό, Head of Digital & Innovations, τον Βασίλη Παναγιωτακόπουλο, Head of Production, και τον Αντώνη Κόκορη, Technical Manager, τον καθηγητή και αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών Μηνά Πασχόπουλο, και τον Γιάννη Χουλιαρά, προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων καθώς και σε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Σχολής Καλών Τεχνών που συνέδραμαν αυτήν την προσπάθεια.