Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια για διασταυρώσεις αδήλωτων εισοδημάτων από Airbnb

Εικόνα του άρθρου Σχέδια για διασταυρώσεις αδήλωτων εισοδημάτων από Airbnb
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2018, 16:59
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει αδήλωτα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb σχεδιάζει να ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες εικαλείται το ΑΠΕ, η ΑΑΔΕ προχωρεί στις ακόλουθες κινήσεις:

  • Στοχευμένους ελέγχους από εφοριακούς, που ψάχνουν καταχωρήσεις ακινήτων στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια οι ελεγκτές θα εξετάζουν αν έχει δηλωθεί το ακίνητο και η ενοικίαση στο Μητρώο Ακινήτων.
  • Μόλις τελειώσει η διορία για οριστικοποίηση από τους διαχειριστές ακινήτων των δηλώσεων τους στο Μητρώο Ακινήτων (στις 30 Νοεμβρίου) η ΑΑΔΕ θα ζητήσει από τις πλατφόρμες διαμοιρασμού να διαγράψουν όσους δεν έχουν κάνει τη δήλωση.
  • Εξετάζεται, παράλληλα, η δυνατότητα δημιουργίας μηχανισμού ("search robot") προκειμένου να γίνονται αυτόματες διασταυρώσεις που θα ελέγχουν παράλληλα αν τυχόν τα ακίνητα που ενοικιάζονται με βραχυχρόνιες μισθώσεις παρέχουν και άλλες υπηρεσίες εκτός από διαμονή και κλινοσκεπάσματα (πχ πρωινό, ξεναγήσεις κλπ) προκειμένου να υπαχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ. Ήδη η Πορτογαλία έχει και χρησιμοποιεί ένα αντίστοιχο σύστημα, και η ΑΑΔΕ έχει ζητήσει την σχετική τεχνογνωσία.

Διαβάστε εδώ για τη «μόδα» των Airbnb στην Ήπειρο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back