ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Εργοδοτική αυθαιρεσία στο Praktiker Ιωαννίνων»

Εικόνα του άρθρου Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Εργοδοτική αυθαιρεσία στο Praktiker Ιωαννίνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2023, 20:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά την ανακοίνωση του σωματείου εργαζόμενων στο Praktiker για απειλές κατά του προέδρου του σωματείου στο κατάστημα Ιωαννίνων, ήρθε η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων, για το κατάστημα και τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εκεί.

«Δεν φτάνουν οι μισθοί πείνας, η δουλειά τις Κυριακές, η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, η ανάθεση 2-3 πόστων ανά βάρδια, η απαίτηση από εργαζόμενους να αναλαμβάνουν ευθύνες ταμείου με POS ενώ είναι πωλητές, τώρα θέλουν να επιβάλουν και τα σπαστά ωράρια» αναφέρει το σωματείο και προσθέτει ότι «για να το πετύχει αυτό, με αυταρχική και προσβλητική συμπεριφορά, η διεύθυνση του καταστήματος στα Ιωάννινα, προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» όσους δεν δέχονται να αλλάξουν τις συμβάσεις και τους όρους εργασίας τους. Ήδη 10 συνάδελφοι έχουν παραιτηθεί μέσα στον τελευταίο χρόνο, μην αντέχοντας την εντατικοποίηση και την εργοδοτική αυθαιρεσία, αρνούμενοι να δουλέψουν με ωράρια σε δόσεις».

Επίσης, το σωματείο τονίζει ότι «για να παραδειγματίσει δε η διεύθυνση και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στοχοποιεί τον συνάδελφο, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματίου, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης».

   Το σωματείο τονίζει ότι «η εργοδοσία, έχοντας για εργαλείο της όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγουμένων ετών, με αποκορύφωμα το  νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, που σε μεγάλο βαθμό από κοινού ψήφισαν ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ, στόχο έχει να γίνουμε ακόμα πιο φτηνοί, ακόμα πιο ευέλικτοι».

 Καλεί δε τους εργαζόμενους-ες «να στήσουν τείχος προστασίας μπροστά από κάθε συνάδελφο που έχει απέναντί του την εργοδοσία. Να διεκδικήσουν μισθό και εργασία σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές τους και όχι της επιχείρησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back