ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σωματείο Εργαζόμενων Χορού: «Να μην καταργηθεί το Πνευματικό Κέντρο»

Εικόνα του άρθρου Σωματείο Εργαζόμενων Χορού: «Να μην καταργηθεί το Πνευματικό Κέντρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2023, 15:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ) παίρνει θέση για την κατάργηση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ και ειδικά, για την περίπτωση του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Ο λόγος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι προφανώς η σχολή χορού του ΠΚΔΙ, που αφορά άμεσα το ΣΕΧΩΧΟ.

Διατυπώνει τη διαφωνία του με την κατάργηση του ΠΚΔΙ και τονίζει ότι, μεταξύ άλλων, η τυχόν απορρόφηση θα σημάνει βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις των καλλιτεχνών. Φέρεται ως παράδειγμα η δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, όπου οι διδάσκοντες καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις με ωρομίσθιο που υπέστη έως και 70% μείωση σε σχέση με το προηγούμενο καθώς ορίζεται από την αναγωγή του ενιαίου μηνιαίου μισθολογίου στις ώρες απασχόλησης. ΗΔραματική Σχολή του Δήμου Πατρών αναστέλλει τη λειτουργία της έως ότου εξαιρεθεί το καθηγητικό προσωπικό της από την εφαρμογή Ενιαίου Μισθολογίου.

Επίσης, τονίζει ότι το ΠΚΔΙ εξασφαλίζει εννιάμηνες συμβάσεις στο ΙΔΟΧ καλλιτεχνικό -
εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε χρόνο, κάτι που δεν εξασφαλίζει ο νέος νόμος.

«Φοβόμαστε εύλογα για τη μείωση της διάρκειας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ,καθώς και για τον τρόπο που θα προκηρύσσονται οι θέσεις του καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού προσωπικού», τονίζει μεταξύ άλλων.

Τέλος, το ΣΕΧΩΧΟ σημειώνει ότι ο Δήμος, σε αντίθεση με το ΠΚΔΙ, δεν μπορεί να εξασφαλίσει στους ΙΔΟΧ καλλιτέχνες-εκπαιδευτικούς, καλλιτεχνικά ένσημα. «

«Αυτό σημαίνει ότι τα καθήκοντά τους θα είναι καθαρά διδακτικά, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να δικαιολογηθούν ώρες προβών για τις παραστάσεις/συναυλίες/ δράσεις κλπ της Κοινωφελούς Επιχείρησης που εξασφαλίζονταν έως τώρα, αλλά και χάνοντας την (ασφαλιστικά) καλλιτεχνική μας ιδιότητα», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back