ΒΟΥΛΗ

Στο στόχαστρο των… Ιωαννίνων ο υπουργός Υγείας

Εικόνα του άρθρου Στο στόχαστρο των… Ιωαννίνων ο υπουργός Υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/11/2023, 11:42
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά ούτε στο υπουργείο Υγείας. Οι υποθέσεις μετακινήσεων γιατρών, οι παραιτήσεις και οι χειρισμοί με «εντέλεσθαι» δεν φτιάχνουν ιδιαίτερα καλό προφίλ στον πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΝΔ υπουργό.

Δύο ερωτήσεις για τις μετακινήσεις γιατρών, έρχονται από τα Γιάννενα:

Τη μια συνυπογράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, που κατηγορεί με συναδέλφους της, ζητώντας να «σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις ιατρών ΜΕΘ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από τη μία πόλη στην άλλη».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για άρνηση στελέχωσης των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και αναφέρουν ότι με πρόσφατη απόφαση της 6 ης ΥΠΕ, ιατρικό προσωπικό από τοΠανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Χατζηκώστα» μετακινείται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, παρά το γεγονός ότι οι εφημερίες καλύπτονται οριακά λόγω της έλλειψης προσωπικού. Αντίστοιχα, γιατροί από το Νοσοκομείο Αγρινίου μετακινούνται προς άλλα νοσοκομεία, με τη διευθύντρια της ΜΕΘ να παραιτείται λόγω της υποστελέχωσης.

Και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης όμως, καταθέτει αντίστοιχη ερώτηση για το ίδιο θέμα.

Ο κ. Τσίμαρης, γιατρός και αυτός όπως και η κα Τζούφη, αναφέρει ότι οι  λύσεις των μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού είναι πρόσκαιρες και «οδηγούν το ΕΣΥ σε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση και πως  η παροχή επιπλέον εφημεριών ανά μήνα στο Αγρίνιο, θα προκαλέσει αντίστοιχα σοβαρό πρόβλημα και έλλειμα εφημεριών στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων».

Αμφότεροι οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Χρυσοχοΐδη να διευκρινίσει πώς θα χειριστεί το θέμα των κενών στα νοσοκομεία και της λύσης των προβλημάτων που προκύπτουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back