πλαισιο πισω tc1
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων η Ηγουμενίτσα

Εικόνα του άρθρου Στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων η Ηγουμενίτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/04/2022, 14:42
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων εντάχθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του έργου Bio-Plastics Europe.

Στο Δίκτυο Πόλεων, στο οποίο συμμετέχουν 28 ευρωπαϊκοί Δήμοι -εκ των οποίων 6 ελληνικοί-, καθώς και φορείς δημοσίου δικαίου, βασικός στόχος είναι η υποστήριξη ιστορικών πόλεων και δήμων που έχουν ανάγκη εφαρμογής ουσιαστικών λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται στην καθημερινότητά τους από τα πλαστικά απόβλητα.

Ειδικότερα, τα μέλη του Δικτύου HISCAP δεσμεύονται, μαζί με τους εταίρους του έργου  Bio-Plastics Europe, να εξετάσουν την εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο βιώσιμων λύσεων που θα προέλθουν από:

-Τη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εκπροσώπων-διοικήσεων των πόλεων

-Την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας με τη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς διαχείρισης αποβλήτων και άλλους υποστηρικτικούς μηχανισμούς

-Τη δοκιμή, προσαρμογή κατά περίπτωση, και ανάπτυξη καινοτομιών που θα προκύψουν από το έργο Βio-Plastics Europe, σε βιοπλαστικά και σε βιοαποδομήσιμα πλαστικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων (“Network of Historic Cities Against Plastic Waste-HISCAP), στον ιστότοπο https://bioplasticseurope.eu/hiscap.

Eκτός από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, στο Δίκτυο Πόλεων κατά των Πλαστικών Αποβλήτων, εντάχθηκαν οι Δήμοι Κέρκυρας, Σκύρου, Κέας, Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3