Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στ. Καλογιάννης: Επαναφέρει το θέμα της μεταφοράς νερού

Εικόνα του άρθρου Στ. Καλογιάννης: Επαναφέρει το θέμα της μεταφοράς νερού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2020, 18:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα της μεταφοράς νερού από τη λεκάνη απορροής του Αώου στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων επαναφέρει στο προσκήνιο ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης. Ένα παλιό σχέδιο που δεν ξεχάστηκε, όπως φαίνεται, με τον κ. Καλογιάννη να αποτελεί ανέκαθεν έναν από τους υπέρμαχους του.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι στο εγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου (2013)περιλαμβάνονται εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υδροδότησης της πόλης κι άλλων περιοχών των Ιωαννίνων. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον «Τύπο Ιωαννίνων», ο κ. Καλογιάννης προσδιόρισε τις εναλλακτικές λύσεις: μεταφορά νερού από τον Αώο ή από τον Αμάραντο. 

Η μεταφορά νερού από τον Αώο αποτελεί μια διαχρονική πρόταση του πατέρα του κ. Καλογιάννη, του πρώην βουλευτή Ελευθέριου Καλογιάννη, η οποία όμως συνάντησε πολλές αντιστάσεις από πολίτες και οργανώσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Η μεταφορά νερού από τον Αμάραντο ήταν ένα σχέδιο που είχε μελετήσει η Περιφέρεια Ηπείρου από την εποχή που ήταν ακόμα Νομαρχία Ιωαννίνων επί θητείας Αλέκου Καχριμάνη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back