ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Spotify ανακοίνωσε τρίτο κύμα απολύσεων

Εικόνα του άρθρου Το Spotify ανακοίνωσε τρίτο κύμα απολύσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2023, 19:14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο γίγαντας της ροής μουσικής Spotify ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απολύσει περίπου 1.500 υπαλλήλους, ή το 17% του εργατικού δυναμικού της, για να μειώσει το κόστος, αφού άφησε 600 υπαλλήλους της να φύγουν τον Ιανουάριο και άλλους 200 τον Ιούνιο.

Οι μετοχές της που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο περίπου 11% και διαπραγματεύονται κοντά στο υψηλό διετίας τους, στα 200,46 δολάρια, στις πρώτες συναλλαγές.

Μετά από έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας στις αρχές του έτους από τις εταιρείες τεχνολογίας, ορισμένες έχουν αρχίσει να μειώνουν και πάλι το εργατικό τους δυναμικό, με ανακοινώσεις από την Amazon έως το LinkedIn που ανήκει στη Microsoft.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη στο προσωπικό, ο Ντάνιελ Εκ ανέφερε ότι το Spotify λαμβάνει «ουσιώδη δράση για να αναδιαρθρώσει το κόστος», προσθέτοντας ότι η εταιρεία προσέλαβε πάρα πολλούς υπαλλήλους κατά τα έτη 2020 και 2021, όταν το κεφάλαιο ήταν φθηνό και οι εταιρείες τεχνολογίας μπορούσαν να επενδύσουν σημαντικά ποσά στην επέκταση της ομάδας τους.

Το Spotify θα επιβαρυνθεί με περίπου 130 έως 145 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο λόγω των απολύσεων, ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα του ταμειακού σκέλους των επιβαρύνσεων θα καταγραφεί το πρώτο και το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα λειτουργικές ζημίες τέταρτου τριμήνου μεταξύ 93 εκατ. ευρώ και 108 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψή της για λειτουργικά κέρδη 37 εκατ. ευρώ.

Το Spotify επένδυσε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να αναπτύξει την επιχείρησή του στο podcast, υπέγραψε συμβόλαια με διασημότητες όπως η Κιμ Καρντάσιαν, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ και επέκτεινε την παρουσία του στην αγορά στις περισσότερες χώρες του κόσμου στην προσπάθειά του να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το 2030.

Το τρίτο τρίμηνο η εταιρεία σημείωσε κέρδη, χάρη στις αυξήσεις των τιμών στις υπηρεσίες streaming και στην αύξηση των συνδρομητών σε όλες τις περιοχές, ενώ η εταιρεία προέβλεψε ότι ο αριθμός των μηνιαίων ακροατών της θα φτάσει τα 601 εκατομμύρια το τρίμηνο των διακοπών.

Η εταιρεία θα αρχίσει να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους τη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν περίπου πέντε μήνες αποζημίωση, επίδομα αδείας και υγειονομική κάλυψη για την περίοδο της απόλυσης.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back