ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Έφηβος ανοίγει πυρ σε σχολείο στο κέντρο του Βελγραδίου

Εικόνα του άρθρου Σερβία: Έφηβος ανοίγει πυρ σε σχολείο στο κέντρο του Βελγραδίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2023, 14:53
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 14χρονος μαθητής σήμερα το πρωί άνοιξε πυρ σε λύκειο στο κέντρο του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας φύλακας ασφαλείας και να τραυματιστούν πέντε μαθητές, εκ των οποίων ο ένας υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, μετέδωσε το Tanjug.

Η αστυνομία έλαβε κλήση για τους πυροβολισμούς στο δημοτικό σχολείο Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ γύρω στις 8:40 π.μ., ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο ύποπτος, μαθητής της έβδομης τάξης, συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία. Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι το αγόρι προφανώς πυροβόλησε αρκετές φορές από το όπλο του πατέρα του εναντίον άλλων μαθητών και του σχολικού φρουρού.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο φύλακας σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Η αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τρομοκρατημένοι γονείς έφτασαν στο σχολείο προσπαθώντας να βρουν τα παιδιά τους.

Τα πλάνα των τοπικών μέσων ενημέρωσης από το σημείο έδειχναν αναταραχή έξω από το σχολείο καθώς η αστυνομία απομάκρυνε τον ύποπτο, το κεφάλι του οποίου ήταν καλυμμένο καθώς οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν σε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο δρόμο.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί στη Σερβία είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Οι ειδικοί, ωστόσο, έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον αριθμό των όπλων που έχουν απομείνει στη χώρα μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990.

Η αστυνομία απέκλεισε τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το σχολείο Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ, στο κέντρο του Βελιγραδίου. Τα δημοτικά σχολεία στη Σερβία έχουν οκτώ τάξεις.

Reuters, AP. Φωτογραφία: AP/Darko Vojinovic

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back