Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 6,5 βαθμών ταρακούνησε Αφγανιστάν και Πακιστάν

Εικόνα του άρθρου Σεισμός 6,5 βαθμών ταρακούνησε Αφγανιστάν και Πακιστάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2023, 00:25
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε μεγάλο μέρος του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Εκπρόσωπος της αφγανικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών ανακοίνωσε πως δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην επαρχία Λαγκμάν, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας. Στο γειτονικό Πακιστάν, ένα 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε από κατάρρευση τοίχου στο σπίτι της, στην περιοχή Σουάτ (βόρεια), δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ο οποίος είχε επίκεντρο επίκεντρο στον ορεινό όγκο του Ινδοκαυκάσου, ενώ έγινε επίσης αισθητός στο γειτονικό Τατζικιστάν.

Οι δονήσεις ήταν τόσο ισχυρές που πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα γραφεία τους στην πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, ενώ ορισμένοι απήγγειλαν στίχους από το Κοράνι, το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

Ίδιο σκηνικό επικράτησε και στην Καμπούλ και σε άλλα μέρη του Αφγανιστάν.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεχμπάζ Σαρίφ ζήτησε από τους αξιωματούχους διαχείρισης καταστροφών να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, ο κύριος εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, έγραψε στο Twitter ότι το υπουργείο Δημόσιας Υγείας διέταξε όλα τα κέντρα υγείας να είναι σε ετοιμότητα.

Η περιοχή είναι επιρρεπής σε βίαιες σεισμικές δραστηριότητες. Ένας σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών το 2005 σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους στο Πακιστάν και το Κασμίρ.

Πέρυσι, στην επαρχία Πακτίκα του Αφγανιστάν, ένας σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών ισοπέδωσε πέτρινα και λασπόκτιστα σπίτια, ενώ είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.100 ανθρώπους και είχε αφήσει δεκάδες χιλιάδες άστεγους.

Με πληροφορίες από το Associated Press/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back