Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έξαρση η γρίπη με οκτώ θανάτους

Εικόνα του άρθρου Σε έξαρση η γρίπη με οκτώ θανάτους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2017, 12:46
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) να παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Μέσα σε μία εβδομάδα (02-08 Ιανουαρίου) σύμφωνα με τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τα νέα κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήλθαν σε 19, με τον συνολικό αριθμό πλέον τα 39 περιστατικά, εκ των οποίων μόνο οι δύο (25%) ήταν εμβολιασμένοι. 

Το ίδιο διάστημα, κάθε μέρα καταγράφηκε ένα θανατηφόρο περιστατικό, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να φθάνει στα 8 άτομα και οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση της θνησιμότητας στη μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης και στο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 58 έως 86 έτη, και μέση ηλικία τα 74 έτη. Και από τα οκτώ κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α. Τα επτά στελέχη γρίπης τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και όλα βρέθηκαν να ανήκουν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Και τα οκτώ προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back