ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σ. Φάμελλος: «Είμαστε όρθιοι και περήφανοι»

Εικόνα του άρθρου Σ. Φάμελλος: «Είμαστε όρθιοι και περήφανοι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2024, 16:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον δρόμο προς το συνέδριο, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος προσδιόρισε, κι αυτός με τη σειρά του, από τα Γιάννενα, όπου συμμετείχε την Κυριακή σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, την πρώτη μεγάλη μάχη που καλείται να δώσει το κόμμα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη μάχη των ευρωεκλογών, όπου «θα διεκδικήσουμε μία Ευρώπη δημοκρατική, με ισχυρή ταυτότητα, με κοινωνικές πολιτικές και οικολογική ατζέντα, για τις κοινωνίες και όχι για τα ολιγοπώλια. Μαχόμαστε για το σύνολο της προοδευτικής παράταξης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να εκφράσει αυτό το στόχο. Και η ανταπόκρισή μας σε αυτές τις προκλήσεις και στις ευρωεκλογές, θα μας δώσει δύναμη και ορμή για την πολιτική ανατροπή στη χώρα απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ και τον Κυρ. Μητσοτάκη» όπως είπε.

Διαβεβαίωσε δε ότι η συζήτηση για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν θα γίνει σε κλειστά σκοτεινά γραφεία αλλά με ανοικτές πόρτες, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Το μήνυμα το οποίο σας φέρνω είναι ότι δεν είμαστε μόνο ζωντανοί, αλλά είμαστε όρθιοι και περήφανοι, γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν μας ‘κρατάει’ κανείς». Εκτίμησε δε ότι οι επιθέσεις στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και σε στελέχη γίνεται γιατί «το σύστημα εξουσίας εξακολουθεί να φοβάται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Ο κ. Φάμελλος, αναφερόμενος στα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, σημείωσε: «Δεν απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας ούτε η αριστερή αυθεντία ούτε το αριστερόμετρο… Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση, αλλά ποιος θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ποιος θα ρίξει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Βορίδη, τον κ. Σαμαρά και τις πολιτικές τους. Δεν βοηθάνε οι διεκδικήσεις μέσα στον προοδευτικό χώρο για τη διεκδίκηση μίας υπουργικής καρέκλας και η λογική ‘θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη’».

Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων απηύθυναν η Όλγα Γεροβασίλη, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας, και ο συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back