ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«From Roots to Stem» στο Πνευματικό Κέντρο

Εικόνα του άρθρου «From Roots to Stem» στο Πνευματικό Κέντρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2018, 20:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια μουσική παράσταση με τίτλο «From Roots to Stem» θα φιλοξενήσει η σκηνή του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 14 Απριλίου, στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο. Το μουσικό δρώμενο είναι ένα split live performance μεταξύ της πιανίστριας και σολίστ Λενιώς Λιάτσου και της avant garde sound artist Λίας Δήμου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από έργα για πιάνο από τον 14ο αιώνα μέχρι σήμερα καθώς και συνθέσεις για ηλεκτρονικά της Ελληνίδας sound artist Λίας Δήμου. Τα έργα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς διακοπή και συνδέονται μεταξύ τους μέσω είτε μικρών αυτοσχεδιασμών της Λενιώς Λιάτσου είτε έργων-μινιατούρες από σύγχρονους συνθέτες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο καλλιτέχνιδες θα μοιραστούν τη σκηνή για πρώτη φορά προκειμένου να παρουσιάσουν έναν ηχητικό τρίπτυχο μεταξύ του παρελθόντος , του παρόντος και του μέλλοντος, το οποίο δημιουργείται από τον συνδυασμό του κλασικού και σύγχρονου πιανιστικού ρεπερτορίου με την ηλεκτρονική μουσική.

Το «From Roots to Stem» είναι μια μουσική παράσταση η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης. Τη συνάντηση αυτή τη διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου, στις 14 Απριλίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back