ΤΥΠΟΣ TV

Ρεκόρ κυκλοφορίας κρυπτονομισμάτων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2021, 23:22
ΤΥΠΟΣ TV


Στην παγκόσμια αγορά και μέσα σε ένα χρόνο μεταξύ του Μαρτίου 2020 και του Μαρτίου 2021, προστέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 3.531 νέα κρυπτονομίσματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να φτάνει πλέον τα 8.728. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Crypto Parrot, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 68% από τον Μάρτιο του 2020, οπότε κυκλοφορούσαν, σε διεθνές επίπεδο, 5.197 κρυπτονομίσματα.

Στη βάση δεδομένων Coinmarketcap.com, τον Μάρτιο του 2019 υπήρχαν εγγεγραμμένα 2.106 κρυπτονομίσματα, ενώ τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφορούσαν 1.558 κρυπτονομίσματα. Μόλις έναν χρόνο νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2017, ο αριθμός των κρυπτονομισμάτων μόλις που έφτανε τα 649.

Αυτή η ανοδική πορεία, σύμφωνα με τους αναλυτές, μεταφράζεται στην εντυπωσιακή αύξηση του 1.245% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αν και το bitcoin παραμένει μακράν το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να φτάνει το 1 τρισ. δολάρια, το δεύτερο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, το Ethereum, επίσης σημειώνει ιστορικά υψηλά ρεκόρ.

Σύμφωνα με την CoinGecko, τα πέντε επόμενα δημοφιλέστερα κρυπτονομίσματα είναι το Ether, Binace Coin, Polkadot, Tether, Cardano, με συνολική αξία περίπου 500 δισ. δολάρια.


Η Coinbase εισάγεται στο χρηματιστήριο

Η Coinbase Global, η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ πλατφόρμα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, εισήχθη στον Nasdaq, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την εξέλιξη των ψηφιακών νομισμάτων από μια εξειδικευμένη τεχνολογία σε κυρίαρχα περιουσιακά στοιχεία.

Η εισαγωγή αυτή είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για μια εταιρία κρυπτονομισμάτων, με την επιχείρηση που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο να ανακοινώνει τον περασμένο μήνα ότι με βάση συναλλαγές ιδιωτών η αξία της αποτιμάται φέτος στα 68 δισεκ. δολάρια, συγκριτικά με 5,8 δισεκ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων, ενός περιουσιακού στοιχείου που μόλις πριν από λίγα χρόνια το απέφευγαν οι παράγοντες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, σύμφωνα με συνεντεύξεις επενδυτών, αναλυτών και διευθυνόντων συμβούλων.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ανήλθε την Τρίτη, σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 63.000 δολάρια. Φέτος η αξία του έχει υπερδιπλασιαστεί καθώς μεγάλοι επενδυτές, τράπεζες από την Goldman Sachs έως τη Morgan Stanley αλλά και γνωστές εταιρίες όπως η Tesla Inc υιοθετούν πιο θετική στάση απέναντι στο ψηφιακό νόμισμα.

Η άμεση εισαγωγή (direct listing) της Coinbase στο χρηματιστήριο πιθανόν να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία, δήλωσαν στελέχη της αγοράς με τα οποία μίλησε το Reuters, καθώς θα ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην επενδυτική κοινότητα.

Η Coinbase, που ιδρύθηκε το 2012, περηφανεύεται ότι έχει 56 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και περιουσιακά στοιχεία με εκτιμώμενη αξία 223 δισεκ. δολαρίων στην πλατφόρμα της, καταλαμβάνοντας το 11,3% της αγοράς κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/sepe.gr/cryptoparrot.com

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back