ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Πώς να τα βγάλετε πέρα με ένα κακό κούρεμα

Εικόνα του άρθρου Πώς να τα βγάλετε πέρα με ένα κακό κούρεμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2023, 19:34
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Σίγουρα σας έχει συμβεί, να βγαίνετε από το κομμωτήριο με ένα κακό κούρεμα, που σας αφήνει απογοητευμένους και δυσαρεστημένους. Παρόλο που ένα κακό κούρεμα μπορεί να σας αναστατώσει, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα μαλλιά ξαναφυτρώνουν και υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικές συμβουλές και κόλπα, για το πώς να αντιμετωπίσετε ένα κακό κούρεμα.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ζυγίστε την κατάσταση

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση ενός κακού κουρέματος, είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να αξιολογήσετε την κατάσταση.

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να εξετάσετε τα μαλλιά σας και να εντοπίσετε τι ακριβώς δεν σας αρέσει στο κούρεμα.

Είναι πολύ κοντά; Είναι πολύ μακριά; Είναι ανομοιόμορφα; Μόλις εντοπίσετε το πρόβλημα, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πώς να το αντιμετωπίσετε.

Επικοινωνήστε με τον κομμωτή σας

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το κούρεμά σας, είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον κομμωτή σας.

Ενημερώστε τον για το τι δεν σας αρέσει στο κούρεμά σας και δείτε αν μπορεί να σας προσφέρει μια λύση.

Πολλοί κομμωτές είναι πρόθυμοι να κάνουν προσαρμογές στο κούρεμα ή να προσφέρουν προτάσεις για το πώς να φτιάξετε τα μαλλιά σας διαφορετικά.

Δοκιμάστε μια νέα τεχνική styling

Αν το κούρεμά σας είναι πολύ κοντό ή ανομοιόμορφο, υπάρχουν τεχνικές styling που μπορείτε να δοκιμάσετε, για να το κάνετε να δείχνει καλύτερο.

Για παράδειγμα, αν οι αφέλειές σας είναι πολύ κοντές, μπορείτε να δοκιμάσετε να τις τοποθετήσετε στο πλάι ή να τις πάτε προς τα πίσω με μία στέκα.

Αν οι τούφες σας πετάνε πέρα δώθε, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα steampod ή ένα πιστολάκι parlux, για να τις ισιώσετε.

Πειραματιστείτε με αξεσουάρ μαλλιών

Τα αξεσουάρ μαλλιών, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρύψετε ένα κακό κούρεμα, όσο περιμένετε να μακρύνουν ξανά τα μαλλιά σας.

Δοκιμάστε να φορέσετε μια στέκα, μία μπαντάνα ή ένα καπέλο, για να καλύψετε τα σημεία του μαλλιού σας που δεν σας αρέσουν.

Κάντε υπομονή

Τέλος, είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί όταν έρχεστε αντιμέτωποι με ένα κακό κούρεμα.

Τα μαλλιά μακραίνουν με σχετικά αργούς ρυθμούς, οπότε μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για ανακτήσουν το αρχικό τους μήκος.

Εν τω μεταξύ, επικεντρωθείτε στην καλή φροντίδα των μαλλιών σας, για να μακρύνουν γρήγορα και για να διατηρηθούν υγιή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back