ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πώς θα μπούνε μαθητές και μαθήτριες στα Πειραματικά Σχολεία

Εικόνα του άρθρου Πώς θα μπούνε μαθητές και μαθήτριες στα Πειραματικά Σχολεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2017, 12:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι γενικοί κανόνες και οδηγίες, είναι οι εξής:

Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχουν δικαίωμα αίτησης για μόνο ένα σχολείο, είτε πειραματικό, είτε πρότυπο.

  • Η επιλογή στα νηπιαγωγεία θα γίνει με κλήρωση. Η αίτηση για συμμετοχή γίνεται εδώ από 28 Απριλίου έως και 19 Μαΐου 2017. Η κλήρωση θα γίνει στις 31 Μαΐου. Το 20% των εισακτέων θα είναι από ειδικές κατηγορίες (δίδυμοι, αδέλφια ήδη μαθητών κ.α.).
  • Για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου θα εγγραφούν αυτοδίκαια στην Α', εφόσον υποβληθεί σχετική ηλεκτρονική αίτηση-δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες αυτών από την 28η Απριλίου μέχρι και την 19η Μαΐου. Κλήρωση θα γίνει μόνο αν υπάρχουν κενές θέσεις.
  • Στα γυμνάσια, οι απόφοιτοι του συνδεδεμένου δημοτικού σχολείου θα εγγραφούν αυτοδίκαια στην Α' τάξη του συνδεδεμένου Γυμνασίου, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση-δήλωση από τους γονείς και κηδεμόνες αυτών από την 28η Απριλίου 2017 μέχρι και την 19η Μαΐου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
  • Οι κενές θέσεις των τάξεων, πλην της πρώτης για κάθε Πειραματικό Γυμνάσιο καλύπτονται με κλήρωση, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τον αριθμό των κενών θέσεων, και ύστερα από σχετική προκήρυξη του ΕΠ.Ε.Σ. που αναρτάται εγκαίρως στον πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του Πειραματικού Σχολείου. Η σχετική κλήρωση θα γίνει από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου, με τη γνωστή διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης κ.λπ.
  • Στα λύκεια, ισχύουν τα ίδια με τα παραπάνω. Κλήρωση θα διενεργηθεί για τη συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων και μόνο. Αν το Πειραματικό Λύκειο δε συνδέεται με Πειραματικό Γυμνάσιο, η εισαγωγή των μαθητών-τριών θα γίνει αποκλειστικά με κλήρωση. Ισχύουν οι παραπάνω αιτήσεις και προθεσμίες. Η κλήρωση, εάν χρειαστεί, θα γίνει την Τρίτη 20 Ιουνίου

Εξετάσεις

  • Για την εισαγωγή στην Α’ τάξη πρότυπων γυμνασίων, η γραπτή εξέταση θα γίνει στις 20 Ιουνίου. Στις ίδιες προθεσμίες (28 Απριλίου-19 Μαΐου) υποβάλλονται οι αιτήσεις στο https://www.iep.edu.gr/pps/.
  • Οι αντίστοιχες εξετάσεις για τα πρότυπα λύκεια, θα γίνουν στις 21 Ιουνίου. Ισχύουν οι παραπάνω προθεσμίες.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Γεωργια-θωμαη Νικολαιδου
34 Δημοτικο Σχολείο Θεσσαλονίκης
little thing
Άμα φοιτω σε γενικό γυμνασίο και θέλω να πάω σε προτυπο λύκειο, πως γίνεται αυτό; Τι χρειάζεται;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back