Ψάχνοντας τα παρουσιολόγια…

Εικόνα του άρθρου Ψάχνοντας τα παρουσιολόγια…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2019, 18:39

Πριν από μια δεκαετία, το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην οργανισμός πλέον), διοργάνωσε σεμινάρια κατάρτισης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (της οποίας το όνομα ακούγεται για τους λάθος λόγους τελευταία και έχει κινηθεί νομικά για δημοσιεύματα).

Το σεμινάριο έδινε βεβαιώσεις συμμετοχής, άρα και τα σχετικά μόρια σε όσους και όσες συμμετείχαν. Μόνο που στην περίπτωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου υπάρχει ένα ζήτημα, το οποίο συζήτησε η τελευταία σύγκλητος του ιδρύματος.

Με τα πιο αυστηρά κριτήρια για την αναγνώριση μοριοδοτούμενων σεμιναρίων, απαιτούνται μια σειρά δικαιολογητικά, τα οποία δεν υπάρχουν όλα. Και αυτό γιατί η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διαμήνυσε ότι δεν έχει στη διάθεσή της τα παρουσιολόγια πλέον «γιατί έχουν περάσει χρόνια» από το σεμινάριο

Το πρόβλημα έχει ποικίλα χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες που πήραν μέρος πληρώνοντας σεβαστά ποσά, τώρα θέλουν να επικυρώσουν τη μοριοδότηση για κάποιο διαγωνισμό ή προκήρυξη πρόσληψης και δεν μπορούν να το κάνουν. Η Σύγκλητος πήρε την απόφαση να εκδώσει συμπληρωματικές βεβαιώσεις, αλλά με βάση τα αρχεία που υπάρχουν στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου.

Επίσης, επιφυλάχθηκε να ζητήσει επιπλέον στοιχεία, αλλά και πιθανές ευθύνες, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back