Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πρυτανικές: Υποψήφιοι και υποψήφιες

Εικόνα του άρθρου Πρυτανικές: Υποψήφιοι και υποψήφιες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2022, 16:18
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δύο σχήματα ζητούν την ψήφο των 11 μόλις μελών του συμβουλίου διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα αρνητικό ρεκόρ περιορισμού της συμμετοχής, σε μια πάλαι ποτέ δημοκρατική, σε ό,τι αφορά τις θεσμικές διαδικασίες τουλάχιστον, ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι δύο υποψήφιοι-ες πρυτάνεις, με πιθανότητες σχεδόν 50-50 όπως διαμορφώθηκε το μικρό εκλογικό σώμα, είναι η Άννα Μπατιστάτου (Ιατρική) και ο Σταύρος Νικολόπουλος (Μηχανικών Η/Υ) και απερχόμενος αντιπρύτανης.

Στο σχήμα του συμμετέχει ένας ακόμα απερχόμενος, του τελευταίου, με τις ισχύουσες συνθήκες, πρυτανικού σχήματος, ο Μηνάς Πασχόπουλος (Ιατρική).

Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο είναι:

ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Σταύρος Δ. Νικολόπουλος (Μηχανικών Η/Υ)

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Παναγιώτης Κόκκας (Φυσικό)

Πέτρος Μαραγκός (ΒΕΤ)

Μηνάς Πασχόπουλος (Ιατρική)

Κωνσταντίνος Σκομπρίδης (Χημικό)


Το άλλο ψηφοδέλτιο, είναι το εξής:


ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Άννα Μπατιστάτου (Ιατρική)


ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Παναγιώτα Καντή (Φυσικό)

Γιάννης Λεονάρδος (ΒΕΤ)

Θεόδωρος Ματίκας (ΜΕΥ)

Ξενοφών Μπήτσικας (Επιστημών Τέχνης)


Στην προγραμματική του ανακοίνωση, ο κ. Νικολόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η τρέχουσα κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, επιτάσσει, προσπερνώντας προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες, την ανάγκη σύμπραξης για τη συγκρότηση και υλοποίηση μιας νέας πρότασης, η οποία θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της σύνθεσης, της συνεργασίας και του κοινού οράματος για την πορεία του πανεπιστημίου μας κατά τον 21ο αιώνα».

Καλεί τα μέλη του ΣΔ «να συμπράξουν στην οικοδόμηση του στρατηγικού πλαισίου μετάβασης σε μια νέα εποχή, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο μοντέλο συμμετοχικής διοίκησης και ουσιαστικής εξωστρέφειας. Οραματιζόμαστε ένα πανεπιστήμιο καινοτομίας που θα ακτινοβολεί στη χώρα και την Ευρώπη, ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα το οποίο θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας, αξιοκρατίας και ποιότητας σε παιδαγωγικό και ερευνητικό επίπεδο» και ότι «σε ένα πανεπιστήμιο εγκλωβισμένο σε νοοτροπίες του παρελθόντος προτάσσουμε πρόσωπα ευθύνης. Δεσμευόμαστε να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με εμπειρία και σθένος, αλλά και με διάθεση αλλαγής και ανανέωσης, ώστε να προσφέρουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα ένα δημόσιο πανεπιστήμιο πανέτοιμο να αντιμετωπίσει και να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τις προκλήσεις του μέλλοντος».


Οι εκλογές θα γίνουν στις 19 Δεκεμβρίου




Μπορείτε να δείτε τα ψηφοδέλτια και το «σχέδιο ανάπτυξης» του καθενός, εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back