ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρέβεζα: Ένα θεσμικό... αρχιτεκτονικό βήμα

Εικόνα του άρθρου Πρέβεζα: Ένα θεσμικό... αρχιτεκτονικό βήμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2023, 12:53
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το δικό της Τμήμα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) απέκτησε η Πρέβεζα.

Αρχιτέκτονες/ισσες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, 21 στον αριθμό, ξεκίνησαν την όλη διαδικασία δημιουργίας και θεσμικής κατοχύρωσης του Τμήματος από τον περασμένο Μάιο.  

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε η συγκρότηση σε σώμα του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Τσούτσης, αντιπρόεδρος η Μαρία Πέτρου, γραμματέας ο Κώστας-Ορφέας Γενιάς, ταμίας η Ράνια Ντούσια και μέλος ο Κώστας Κοσνετζώφ. Τα αναπληρωματικά μέλη είναι η Μαριάννα Λόη και η Αλεξάνδρα Τζόλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι βασικοί σκοποί του Τοπικού Τμήματος Πρέβεζας είναι η ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου των αρχιτεκτόνων/ισσών, η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη άσκησή τους (δημόσιες υπηρεσίες, αρχιτεκτονική επιτροπή, λειτουργία ΥΔΟΜ Περιφερειακής Ενότητας κ.α.), η προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η διεύρυνση και ο σχεδιασμός δημόσιων/ελεύθερων χώρων στην πόλη, καθώς και προτάσεις βελτίωσης στις δημόσιες/κρατικές παρεμβάσεις που άπτονται της αρχιτεκτονικής στην περιοχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back