ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά…

Εικόνα του άρθρου Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2023, 21:01
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μια σειρά εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει ο Τομέας Νεωτέρων Χρόνων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Nεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία».

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 16, 22 και 29 Νοεμβρίου, στα Γιάννενα.

Στις 16 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο Photometria Photography Center (KA’ Φεβρουαρίου 184), θα γίνει η αναδρομική έκθεση φωτογραφίας «Εδώ Πολυτεχνείο» του βραβευμένου ρεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Άννα Μαχαιρά, αναπληρώτρια καθηγήτρια και πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την παρουσίαση της έκθεσης και της εποχής θα κάνουν ο αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Φλιτούρης και ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νίκος Αναστασόπουλος.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Φοιτητικές εξεγέρσεις και αντίσταση: η περίπτωση των Ιωαννίνων».

Θα συζητήσουν ο δικηγόρος Γιώργος Μάκης, η φιλόλογος Βούλα Σκαμνέλου, ο κ. Αναστασόπουλος και η κα Μαχαιρά. Θα συντονίζει ο κ. Φλιτούρης.

Στις 29 Νοεμβρίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Δυναμική αντίσταση. Υποκειμενικότητα, πολιτική βία και αντιδικτατορικός αγώνας 1967-1974».

Θα συζητήσουν ο Πολυμέρης Βόγλης, καθηγητής Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέας του βιβλίου, ο Χάρης Καλαμπόκης, μεταπτυχιακός φοιτητής σύγχρονης ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και η Λήδα Παπαστεφανάκη, καθηγήτρια Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλ. Καραμήτσος.


*Στη φωτογραφία, το κτίριο στην οδό Δομπόλη όπου στεγαζόταν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back