Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-09-2020, 15:32
ΒΟΥΛΗ ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα ημερήσιας διάταξης: «COVID-19 και ενδοοικογενειακή βία», η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι τα περαστικά ενδοοικογενειακής βίας -σε βάρος των γυναικών και των παιδιών- αυξήθηκαν κατά την περίοδο της καραντίνας».

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότεροι πόροι ώστε να ενισχυθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες υποστήριξης και υγείας, «δεδομένου ότι εξετάζεται ένα δεύτερο lockdown», όπως είπε. Στην κατεύθυνση αυτή, πρότεινε τη διασύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς και τη συγκρότηση τοπικών δικτύων και συντονιστικών κέντρων.

Επίσης, τόνισε ότι «γνωρίζουμε πως η ανεργία αυξάνεται - το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης γνωρίζουμε ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο ύφεσης της τάξεως του 15% χωρίς να μπορούμε να προβλέψουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία». Για το λόγο αυτό «η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με τα ζητήματα που αφορούν στην ανεργία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των γυναικών».

Κλείνοντας, η κα Τζούφη υπογράμμισε πως η πρόσφατη ιστορία του «Big Brother» αποτέλεσε μια προβολή κατασκευασμένης αρρενωπότητας, αναπαράγοντας το πρότυπο που αντιλαμβάνεται τις γυναίκες ως προϊόντα. Ακόμα, άλλη εκπομπή που προβάλλεται παρουσιάζει τις γυναίκες να αναζητούν έναν «καλό» γαμπρό. «Τα φαινόμενα αυτά επιδεινώνουν την κατάσταση, δημιουργούν ή ενισχύουν συμπεριφορές» ανέφερε η βουλευτής και κάλεσε τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων να παρέμβει πιο δραστικά.


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα