Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Πολιτικό δόλο» βλέπει ο Δήμος Αρταίων στη διακοπή ρεύματος

Εικόνα του άρθρου «Πολιτικό δόλο» βλέπει ο Δήμος Αρταίων στη διακοπή ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2023, 19:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Πριν από λίγες μέρες, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας. Ο Δήμος, προσπαθώντας να απαντήσει, δίνει κάποιες διοικητικές διαστάσεις του προβλήματος που είναι πιο υπαρκτό από ποτέ: το ενεργειακό κόστος για τις σχολικές επιτροπές, αλλά και της ΔΕΥΑ είναι μεγάλο και η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να παρέχει στήριξη.

Ο Δήμος Αρταίων ρίχνει ουσιαστικά την ευθύνη στον ΔΕΔΔΗΕ, λέγοντας ότι  «όφειλε να επικοινωνήσει και να ειδοποιήσει τόσο τη διοίκηση του Δήμου όσο και τα υπηρεσιακά στελέχη, για τις προθέσεις του» και καταδικάζει την πράξη, ως ενέργεια «που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών».

Αφήνει επίσης αιχμές για την αρμόδια σχολική επιτροπή, λέγοντας ότι μετά από έλεγχο, «διαπιστώθηκε υπερχρέωση του ταμείου με ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, εκτυπωτικά, αναλώσιμα, συντηρήσεις που θα μπορούσαν να είναι ορθολογικότερες στην ψηφιακή εποχή που ζούμε». Ο Δήμος δεν αναφέρει κάποιο περαιτέρω μέτρο ή κύρωση.

Σύμφωνα με τα σχόλια του Δήμου Αρταίων, το υπόλοιπο του λογαριασμού ρεύματος στο σχολείο ήταν 4.906 ευρώ, ενώ τελευταία πληρωμή είχε γίνει στις 17 Οκτωβρίου.

Προσπαθεί να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις, λέγοντας ότι «τον Οκτώβριο του 2022 έγινε δεκτό το αίτημα του δημάρχου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για επιπλέον χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών με 72.000 ευρώ. Επιπλέον με εντολή δημάρχου διατέθηκε το πόσο των 27.000 ευρώ, από ΚΑΠ για δαπάνες ρεύματος. Με την έκτακτη χρηματοδότηση σκοπός ήταν να καλυφθούν τα αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων σε ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο και φυσικά να εξοφληθούν οι τυχόν οφειλές».

Ωστόσο, το σχολείο έμεινε χωρίς ρεύμα. Η δημοτική αρχή καταγγέλλει τους καταγγέλλοντες, γιατί, όπως λέει, «έρχονται απ’ όσους είχαν την ευθύνη να πράττουν και όχι να μεθοδεύουν για να βγουν τιμητές εκ των υστέρων» και επιφυλάσσεται για «κάθε νόμιμη ενέργεια μέχρι την απόδειξη της αλήθειας, για το λόγο ότι διαφαίνεται πολιτικός δόλος».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back