ΘΕΑΤΡΟ

Poe~try: Ένα χοροθέατρο δίπλα σας

Εικόνα του άρθρου Poe~try: Ένα χοροθέατρο δίπλα σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/03/2022, 14:55
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 2 Απριλίου κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8) το Poe~try, μια χοροθεατρική περφόρμανς που βασίζεται σε ένα διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Η Αθηνά Τσικνιά έκανε τη σκηνοθεσία και τη διασκευή και ερμηνεύουν η: Ελεονώρα Ηλία και ο Γιάννης Κοντός. Η κίνησιολογία είναι της Ελεονώρας Ηλία, τα visual effects του Κωστή Εμμανουηλίδη, τα audio effects του Αχιλλέα Κάππη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Δέσποινα Ναυρόζογλου, η σκηνογραφία – ενδυματολογία – φωτισμοί της Αθηνάς Τσικνιά, η επιμέλεια κοστουμιών της Φόνης Βραζέλη, φωτογραφίες και το video promo του Κωστή Εμμανουηλίδη, η αφίσα του Μιχάλη Ρέκατα.

H παράσταση θα παίζεται 2-17 Απριλίου κάθε Σάββατο και Κυριακή για 6 παραστάσεις, στις 21:15. Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12€ ταμείο, 10€ προπώληση, 8€ μειωμένο (ανέργων-εφήβων-παιδιών-65+

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Μωβ κουκουβάγια, viva https://www.viva.gr/tickets/theater/poetry/

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401

Η παράσταση στηρίζεται στο διήγημα του Πόε «Ο άνθρωπος που σκότωσε τον εαυτό του». Δύο ερμηνευτές, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια και ένας καλά κρυμμένος κακός εαυτός που χαμογελάει σαρκαστικά και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να αποκαλυφθεί. Δύο δυνάμεις αντίρροπες που παίρνουν σάρκα και οστά και κάνουν το αδύνατο δυνατό. Με αφορμή μια παλιά κασετίνα το κουβάρι ξετυλίγεται και λέξη μετά τη λέξη μας αποκαλύπτεται η ιστορία.

Σύμφωνα με το σκηνοθετικό σημείωμα «η σκηνοθετική προσέγγιση δεν αποβλέπει σε ένα κλασικό ανέβασμα. Η μέθοδος έρευνας του κειμένου και η απόδοση των συμβολισμών του διηγήματος ακολουθεί ένα μινιμαλιστικό ύφος, εναρμονισμένη πλήρως με τον σκοτεινό κόσμο του Πόε. Βασικά συστατικά της αποτελούν: η διερεύνηση των εννοιών του έργου μέσω κινητικών αυτοσχεδιασμών, το “παιχνίδι” μεταξύ εκτυφλωτικού φωτός και σκοταδιού, η εναλλαγή των ρόλων στη σχέση θεατή-ερμηνευτή, οι αντικατοπτρισμοί μέσω της χρήσης αντικειμένων, ενώ η χρήση των audiovisual effects και η  μουσική εναρμονίζονται με την μυστηριακή ατμόσφαιρα συμπληρώνοντας την».

Επίσης, η παράσταση αξιοποιεί εργαλεία της μεθόδου του Forsythe (Forsythe Improvisational Skills) με στόχο την διεύρυνση των δυνατοτήτων κίνησης των σωμάτων σε διαφορετικές διαστάσεις στο χώρο.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back