ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πνευματικό Κέντρο: Εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Χρ. Δήμου

Εικόνα του άρθρου Πνευματικό Κέντρο: Εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατο του Χρ. Δήμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2022, 18:57
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του εικονογράφου Χρήστου Δήμου εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όπως και οι εργαζόμενοι στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. 

Το Πνευματικό Κέντρο παραθέτει ένα μικρό βιογραφικό του Χρήστου Δήμου.

Ο Χρήστος Δήμος δίδαξε σκίτσο, ζωγραφική, σχέδιο στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και το Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Είχε φιλοτεχνήσει αφίσες εκδηλώσεων, εξώφυλλα προγραμμάτων της επιχείρησης. Δημιουργίες του υπάρχουν στα ΚΔΑΠ του Πνευματικού Κέντρου, στο Πνευματικό Κέντρο και στο Εικαστικό Εργαστήρι. 

Είχε καταγωγή από το Κουτσελιό. Από μικρό παιδί τού άρεσε να ζωγραφίζει και να μουτζουρώνει τα τετράδια του με σκίτσα και ζωγραφιές. Αυτή η αγάπη του για το σχέδιο τον οδήγησε μεγαλώνοντας στην Αθήνα να προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το κινούμενο σχέδιο και δούλεψε επαγγελματικά για αυτό. 

Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την τέχνη του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας σε διαφημίσεις και video clip. Σπούδασε στη σχολή «Ορνεράκη» σκίτσο και εικονογράφηση.

Συνέχισε να εργάζεται στον χώρο του κινουμένου σχεδίου δουλεύοντας στο Λονδίνο, για τη Warner Bros στην ταινία «Space Jam» και σε άλλες ευρωπαϊκές ταινίες.

Το μεγάλο του όνειρο, όμως, ήταν να κάνει εικονογράφηση παιδικού βιβλίου. Έτσι, επιστρέφοντας από το Λονδίνο εγκατέλειψε το κινούμενο σχέδιο και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων· ασχολείται επαγγελματικά μ’ αυτή τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο που είχε γράψει και είχε εικονογραφήσει: «Ο Ντομάτας Πατατιάς».

Είχε εικονογραφήσει περισσότερους από 100 τίτλους βιβλίων σε συνεργασία με τους περισσότερους εκδοτικούς οίκους. Επίσης είχε εικονογραφήσει σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο το βιβλίο Γλώσσα Γ' Δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια», 2006.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3