Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πνευματικό Κέντρο… αλλιώς

Εικόνα του άρθρου Το Πνευματικό Κέντρο… αλλιώς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2023, 11:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου για την «ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου του παλαιού Δημαρχείου» μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της αναδόχου εταιρίας.

Το συγκεκριμένο έργο, με προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 3,15 εκατ. ευρώ (Σαρακατσάνος ΑΤΕΕ, ποσοστό έκπτωσης 12%).

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, το Πνευματικό Κέντρο θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού και Μουσικής. Εκεί θα μεταφερθούν το Δημοτικό Ωδείο, που σήμερα στεγάζεται στο διατηρητέο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου στην οδό Μπιζανίου, και η Συμφωνική Ορχήστρα. Τα σημερινά γραφεία διοίκησης δηλαδή, θα γίνουν αίθουσες διδασκαλίας μουσικών οργάνων. Επίσης θα δημιουργηθεί ένας εκθεσιακός χώρος, ενώ προβλέπεται και η ολοκλήρωση των υποδομών της σκηνής της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας».

Στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, όπου επίσης θα γίνουν εργασίες λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης, θα μετακομίσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου. Για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα επίπεδα του κτιρίου, θα εγκατασταθεί εξωτερικός ανελκυστήρας.

Την υλοποίηση των μελετών για την ανακατασκευή των δύο κτιρίων ανέλαβαν εξωτερικοί συνεργάτες.

Η επικείμενη έναρξη των εργασιών εκ των πραγμάτων οδηγεί σε μια αναστάτωση. Η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου αναζητά κτίριο στο οποίο θα μεταφερθεί ο διοικητικός τομέας. Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς θα λειτουργήσουν οι δομές και οι χώροι εκδηλώσεων κατά την υλοποίηση του έργου, αποσαφηνίζοντας ότι η παράταξή του συμφωνεί με την επιλογή να συγκεντρωθούν οι πολιτιστικές δομές στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος είπε καταρχάς ότι ο στόχος είναι να μεταφερθεί άμεσα το διοικητικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου σε άλλο κτίριο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσει να δουλέψει η εργοληπτική επιχείρηση.

Όσο για την αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» είπε ότι «θα λειτουργεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με την εργοληπτική εταιρία ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα».

Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. «Το φθινόπωρο του 2024 θα είναι έτοιμο, αν δεν έχουμε απρόβλεπτα» είπε ο αντιδήμαρχος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back