Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Πλούσιοι και αδίστακτοι άνθρωποι

Εικόνα του άρθρου Πλούσιοι και αδίστακτοι άνθρωποι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2022, 19:16
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μαρέν Λεντέν είναι ένας ενδιαφέρων γενικά τύπος από τη Γαλλία. 47 χρονών, σπουδαγμένος, παραιτήθηκε στα 32 του από τη France Telecom εξαιτίας της επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών και αποφάσισε να γίνει ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους του γαλλικού νέο-νουάρ κύματος.

Το «Την ψυχή τους στο διάβολο» είναι το βιβλίο που ακολουθεί την «αποκάλυψη» του «Σε χαιρετώ, αδερφέ μου» και ασχολείται με το lobbying. Όχι το αθώο lobbying (δεν υπάρχει…) αλλά με το κορυφαίο του είδους, την υπερτριακονταετή «μάχη» των καπνοβιομηχανιών με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς και το υπόβαθρό της.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Το βιβλίο του Λεντέν έχει αγχωτικό ρυθμό. Δεν είναι η ράθυμη διήγηση του Τάιμπο ΙΙ, με τις κορυφώσεις, αλλά διηγείται σε ρυθμό πολυβόλου, φτάνοντας στην «άκρη του γκρεμού» τους αναγνώστες-τριες.

Κεντρικά του πρόσωπα είναι ένας λομπίστας, από αυτούς που υπάρχουν χιλιάδες για να μεσολαβούν ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εξουσία, ενώ τα τελευταία χρόνια μπορείτε να τους βρείτε και σε θέσεις εξουσίας κατευθείαν, για να μην χάνεται χρόνος με τις μεσολαβήσεις. Είναι επίσης ένας αστυνομικός (αλλιώς τι νουάρ θα ήταν), με διάφορες αδυναμίες, όχι όμως εκείνες που θα τον βάλουν στο κάδρο των πιθανών για προσέγγιση.

Αν το διαβάσετε, δώστε μια ευκαιρία και στο προηγούμενο, το  «Σε χαιρετώ, αδερφέ μου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back