Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πίνδος»: Κλείνει το πτηνοσφαγείο για τέσσερις ημέρες

Εικόνα του άρθρου «Πίνδος»: Κλείνει το πτηνοσφαγείο για τέσσερις ημέρες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2020, 18:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε φάση διαχείρισης κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος» ο οποίος, με ανακοίνωσή του (η οποία ήρθε με ολίγον τι καθυστέρηση), γνωστοποιεί τα όσα έχουν γίνει και τα όσα θα γίνουν. Από 25 έως 28 Οκτωβρίου, για τέσσερις μέρες, το πτηνοσφαγείο του συνεταιρισμού θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση των χώρων. Παράλληλα θα γίνουν προληπτικά τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε όλο το προσωπικό. 

Καταρχάς, ο συνεταιρισμός αναφέρει ότι προτεραιότητά του είναι η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των παραγωγών της. Όπως επισημαίνει, με δικά του έξοδα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, τα κρούσματα έδωσαν το παρών τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κρούσματα που αφορούν εργαζόμενους του συνεταιρισμού (δεν γίνεται αναφορά σε αριθμό) ήταν ασυμπτωματικά. «Τα κρούσματα που με δική μας πρωτοβουλία καταγράφηκαν, ήταν ασυμπτωματικά και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους» τονίζεται.

Το κλείσιμο του πτηνοσφαγείου γίνεται για να μην υπάρξει επέκταση της μετάδοσης του Covid-19 σε άλλους εργαζόμενους.

H «Πίνδος» σημειώνει ότι ο ΕΦΕΤ έχει κατατάξει τα πτηνοσφαγεία σε υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις για τη διάδοση του COVID-19 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών 5-7°C που επικρατούν στους χώρους παραγωγής, του υψηλού επιπέδου υγρασίας και του αριθμού εργαζομένων που χρειάζεται να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής.

«Η ‘Πίνδος’, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την εγγύηση της ασφάλειας των προϊόντων της, έχει διασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει μεριμνήσει για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί η παραγωγή στο ελάχιστο.Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας παραμένει ζήτημα ύψιστης σημασίας για όλους εμάς στην οικογένεια της ‘Πίνδος’, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται» καταλήγει ο συνεταιρισμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back