ΒΟΥΛΗ

Πίνακες αναπληρωτών: Άλλα τα μόρια, άλλες οι… καταχωρήσεις

Εικόνα του άρθρου Πίνακες αναπληρωτών: Άλλα τα μόρια, άλλες οι… καταχωρήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2023, 17:57
ΒΟΥΛΗ - ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ


Συνολικά 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη, συνυπογράφουν την αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη για να διορθωθούν τα λάθη που βρέθηκαν στους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αρκετοί-ες βρήκαν λανθασμένες και ασύμφωνες με την πραγματικότητα καταχωρήσεις μορίων, που τους έφεραν μοιραία πιο κάτω στους πίνακες.

Το θέμα έχουν αναδείξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, των οποίων τις επιστολές καταθέτουν με την αναφορά τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ομοσπονδίες αναφέρουν ότι «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2023-2024, περιέχουν σημαντικά και αδικαιολόγητα λάθη στη σειρά κατάταξης». Όπως συμπληρώνουν, «σε πολλές περιπτώσεις δεν συνυπολογίζονται τα μοριοδοτούμενα κριτήρια, ενώ υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εμφανίζονται αναίτια ως απορριπτέοι». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «αν και οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα ένστασης, αυτή θα εξεταστεί ύστερα από αρκετούς μήνες και αφού θα έχουν γίνει οι τοποθετήσεις».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνουν λόγο για αδικαιολόγητα λάθη, που αν δε διορθωθούν, θα επιφέρουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική ζωή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τις επιστολές των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back