ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Permira: «Εξαιρετικό το momentum για την Ελλάδα»

Εικόνα του άρθρου Permira: «Εξαιρετικό το momentum για την Ελλάδα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2022, 11:31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιλώντας στη ΔΕΘ, ο Γιοργκ Ροκενχάουσερ, CEO του fund της Permira για τις γερμανόφωνες χώρες, εξέφρασε την άποψη ότι «είναι εξαιρετικό σήμερα το momentum για την Ελλάδα, η οποία αν πράξει τα δέοντα, θα εξέλθει νικήτρια από την τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, όπως βγήκε ενισχυμένη από τις κρίσεις του χρέους και της πανδημίας».

Ο κ. Ροκενχάουσερ, σε μια εκδήλωση όπου μιλούσε μαζί με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη στο δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία της 86ης ΔΕΘ (εξ ου μάλλον και οι… υπερεκτιμήσεις για το πόσο επιτυχημένα αντιμετώπισε την κρίση χρέους η Ελλάδα…), αναφέρθηκε και στα Γιάννενα και τις εγκατεστημένες εδώ εταιρίες του ομίλου, P&I, Teamviewer, Best Secret.

«Χρειάζεται να κάνετε όλα τα σωστά βήματα, αλλά έχετε όλα τα σωστά χαρακτηριστικά» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Permira, αναφερόμενος και στις επενδύσεις του fund σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.

Πρόσθεσε βέβαια ότι η χώρα χρειάζεται να προστατέψει τον θησαυρό του μοναδικού φυσικού της περιβάλλοντος, και έκανε λόγο για πολύ μεγάλη εξάρτηση της οικονομίας από τον τουρισμό και για μια γραφειοκρατία «που είναι δυσκολότερη στην Ελλάδα απ' ό,τι αλλού»

(Με πληροφορίες ΑΠΕ/Αλ.Γ.)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back