ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότεροι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Εικόνα του άρθρου Περισσότεροι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/06/2016, 15:49
ΕΛΛΑΔΑ

Στην αλλαγή της κοινής υπουργικής απόφασης «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να ενταχθούν δικαιούχοι που έμειναν εκτός του προηγούμενου προγράμματος λόγω εξάντλησης κονδυλίων.

Οι σχετικές αποφάσεις υπαγωγής και κατόπιν ειδοποίησης των δικαιούχων για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων αναμένεται να εκδοθούν εντός του Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης, γίνονται οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι από τις επιστροφές των δανείων να διατεθούν στο σκέλος του προγράμματος για την κάλυψη περισσότερων δικαιούχων, οι οποίοι αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

Οι συγκεκριμένοι πόροι σε συνδυασμό με πόρους που θα διατεθούν από τα δικαιώματα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς επίσης και πόρους από τους τόκους των κεφαλαίων του Ταμείου θα μπορέσουν να διασφαλίσουν τη δυνατότητα υπαγωγής περίπου 8.000 εκ των εκκρεμουσών αιτήσεων στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούν, εφόσον διατηρείται το ενδιαφέρον, να υποβληθούν εκ νέου, και με μικρές τροποποιήσεις,  οι αιτήσεις των δικαιούχων που δεν εντάχθηκαν στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3