ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περιμένοντας τους μισθούς στα εμβολιαστικά κέντρα

Εικόνα του άρθρου Περιμένοντας τους μισθούς στα εμβολιαστικά κέντρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2023, 17:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη, καταγγέλλει τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ότι «έπεσαν στο κενό» οι υποσχέσεις του για αποζημίωση των εργαζομένων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η κα Τζούφη επανέρχεται στο θέμα, με νέα ερώτηση (την προηγούμενη είχαν καταθέσει 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του ’22), υπενθυμίζοντας ότι τότε, ο κ. Πλεύρης «δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος, την αποκατάσταση της νομιμότητας και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των πρόσθετων αποδοχών του προσωπικού».

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «4 μήνες μετά, οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει την αποζημίωση, καθώς πολλές διοικήσεις νοσοκομείων -μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων- δεν έχουν καταβάλει την προβλεπόμενη προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 40% για όσες και όσους απασχολήθηκαν στα εμβολιαστικά κέντρα».

Η κα Τζούφη κατηγορεί τον κ. Πλεύρη για «πλήρη αναξιοπιστία, όπως και για μη τήρηση του νόμου που εισηγήθηκε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ» και ζητάει απάντηση, για τους λόγους που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αμοιβές, καθώς και τι προτίθεται ο υπουργός  να κάνει ώστε οι εργαζόμενοι των εμβολιαστικών κέντρων να λάβουν αυτά που δικαιούνται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back