ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΔΣΟ για Οικονομικό Επιμελητήριο: «Τους ενδιέφεραν μόνο οι θέσεις»

Εικόνα του άρθρου ΠΔΣΟ για Οικονομικό Επιμελητήριο: «Τους ενδιέφεραν μόνο οι θέσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2024, 11:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων κέρδισε με άνεση τις εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας-παράρτημα Ηπείρου, αλλά έμεινε εκτός διοίκησης.

Στο τοπικό ΟΕΕ αυτό, δεν είναι πρωτόγνωρο, μιας και τέτοιου είδους συνεργασίες έχουν ξαναγίνει, όχι όμως με «κυβέρνηση μειοψηφίας» που αποκλείει την πρώτη παράταξη.

«Οι παρατάξεις της ΔΗΚΙΟ και ΠΟΦΕΕ, δεν σεβάστηκαν το μήνυμα της 10ης Δεκεμβρίου 2023, όπου 1057 συνάδελφοί μας συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, αυξάνοντας τη συμμετοχή κατά 34% και ζήτησαν αλλαγή πορείας στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου» αναφέρει η ΠΔΣΟ στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό. Διοίκηση μειοψηφίας».

Εγκαλεί τη ΔΗΚΙΟ, αλλά και την ΠΟΦΕΕ, τις παρατάξεις που σχημάτισαν διοίκηση. Ειδικά τον εκπρόσωπο της ΠΟΦΕΕ «να τοποθετηθεί και να εξηγήσει σε εσάς για τα δικά του κίνητρα που τον οδήγησαν στη στήριξη αυτή».

Η παράταξη διευκρινίζει ότι προσπάθησε με επαφές με τους επικεφαλής να δημιουργηθεί διοίκηση.

«Αλλά απέναντι στις θέσεις μας για το τρόπο διοίκησης και αλλαγής της λειτουργίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ηπείρου προς όφελος των συναδέρφων μας, η μόνη έννοια των υπολοίπων ήταν το μοίρασμα των θέσεων του προεδρείου. Απέναντι στις προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του επιμελητηρίου σε όλους του Νομούς της Ηπείρου, δεν υπήρχαν αντιπροτάσεις, αλλά ενδιαφέρον για το ποια άτομα θα βρίσκονται στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και οικονομικού επόπτη στη διοίκηση».

Η ΠΔΣΟ συνεχίζει λέγοντας ότι «αν και όλα τα προηγούμενα χρόνια ο νικητής τον εκλογών αναλάμβανε την ευθύνη της διοίκησης, σεβόμενες όλες οι παρατάξεις την λαϊκή ετυμηγορία των συναδέλφων και την ηθική, αυτή τη φορά ο δεύτερος και τρίτος των εκλογών, αρνούμενοι να δεχθούν το αποτέλεσμα, συμπράττουν ώστε να καταστρατηγήσουν κάθε έννοια των εκλογών» και πως «δυστυχώς θα ξαναζήσουμε άλλη μια θητεία, όπως και οι προηγούμενες 2 τουλάχιστον».


Τέλος, δηλώνει ότι «ως πρώτη δύναμη και έχοντας την ευθύνη της εκπροσώπησης της πλειοψηφίας των οικονομολόγων στη Ήπειρο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το μήνυμα:

ΟΕΕ χρήσιμο στα μέλη του, ωφέλιμο στη κοινωνία» και δεσμεύεται για «εξωστρέφεια των διαδικασιών και πλήρη ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα στο Δ.Σ., ώστε όλοι μας να κριθούμε για τις πράξεις μας, τα λεγόμενά μας και τη στάση μας απέναντι σε όσα απασχολούν τους συναδέλφους οικονομολόγους και λογιστές».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back