ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΓΑ-Καχριμάνη για τις καλλιέργειες

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΓΑ-Καχριμάνη για τις καλλιέργειες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/06/2023, 18:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι πληθαίνουν οι ζημιές στις καλλιέργειες, στο νομό Ιωαννίνων και προστίθενται στο αυξημένο κόστος παραγωγής, τις καθυστερημένες αποζημιώσεις κ.α.

Στρέφεται κατά ΕΛΓΑ, αλλά και κατά του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Αναφέρει ότι καλλιέργειες καλαμποκιού, πατατοπαραγωγή στην Χρυσοβίτσα, ακτινίδια, χορτάρια και τριφύλλια για την κάλυψη των αναγκών του χειμώνα που έρχεται, καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Κατηγορεί τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για αδράνεια και αναφέρει ότι χιλιάδες δέματα ζωοτροφής που ήταν έτοιμα για  συλλογή, έχουν παραμείνει στο έδαφος  με αποτέλεσμα το πλημμυρισμένο έδαφος και «η αργοπορία του ΕΛΓΑ για πάνω από 6 ημέρες που είναι και το όριο διατήρησης τους» οδηγεί σε τελική καταστροφή.

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει τονίζοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να λειτουργούν άμεσα, να  επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διασωθεί το μεγαλύτερο δυνατό και καταλήγει:

«Ο περιφερειάρχης Α. Καχριμάνης  θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εθνικές εκλογές τελείωσαν στις 25 Ιουνίου και οι αυτοδιοικητικές αργούν ακόμη, ας σταματήσει να φωτογραφίζεται με τους υποψηφίους  του και  ας αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί  πράττοντας το αυτονόητο, ‘δεν σώζονται οι αγρότες με ένα χτύπημα στην πλάτη’ αλλά με σκληρές παρεμβάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back