Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παρουσιάστε, αρμ» από τον Δήμο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2016, 17:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Στρατός τελικά δεν αποτελεί πνοή ζωής μόνο για κάποιες μικρές πόλεις ή για κάποια ακριτικά χωριά, αλλά και για μια μεγάλη πόλη σαν τα Γιάννενα. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο δήμος Ιωαννιτών, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, ο οποίος βλέπει ευκαιρίες τόνωσης της τοπικής οικονομίας... σε ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), αποδεικνύοντας ότι το σύνδρομο του επαρχιωτισμού δεν έχει εγκαταλείψει την πόλη.

Σε ανακοίνωσή του, το δημαρχείο χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα. Αρκετά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων είχαν κλείσει πριν από μερικά χρόνια, με στόχο την εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Πρόσφατα, ο υπουργός Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη-αστραπή σε μονάδες των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Περάματος, χωρίς βέβαια κάποια αιτιολόγηση αλλά με επίγνωση. Η δέσμευση πήρε μορφή και σε επίσημη ανακοίνωση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δηλώνει ότι εξετάζει «τη δυνατότητα-σκοπιμότητα επαναλειτουργίας του 625 Μ/Π ΤΠ ως ΚΕΝ-ΕΚΕ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων-Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης)».

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, στην ανακοίνωση, αφού εκφράζει την ελπίδα της ότι η δέσμευση θα γίνει πράξη σύντομα, εκτιμά ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων «θα απαλλάξει τους ηπειρώτες νεοσύλλεκτους και τις οικογένειές τους από την ταλαιπωρία των μεγάλων μετακινήσεων και θα λειτουργήσει, επίσης, θετικά στην τοπική οικονομία». Σημειωτέον ότι ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων λειτουργεί εποχιακά και ότι η παραμονή των φαντάρων σε αυτό δεν ξεπερνά συνήθως τις 40 μέρες.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back